Cruise med Boda-Brudarna!

Okej, jag vet att det typ värsta man kan göra är att åka Finlandsfärja och det som är skabbigare att göra är att åka Ålandsfärja. Dock kan jag säga att jag hade grymt kul nu när jag, Camilla och Sara åkte Ålandsfärja i tisdags till onsdag.
Dagen innan ringde även Camilla och berättade att de ska spela in TV-serien "Färjan" dessa dagar.
Började med att Sara och jag snackar innan vi ska åka om fall vi ska ta med oss lite vin på bussen eller om vi skulle bli utstirrade av alla andra. Men vi vågade.
Vi möttes upp på busstationen och gick på bussen. Vi hann ungefär till Villingsberg innan tanterna framför oss börja grunda med en rejäl Rom och Cola. Vilken tur, kände vi, att vi faktiskt vågade ta med vinet.
På bussen berättar Camilla att hon ville ta med något att bjuda på, så hon hade bakat muffins kvällen innan, både choklad och blåbär, haha.
Vi kom fram till "Nalles"' i Arboga och köpte oss en varsin supergod räkmacka och en kopp kaffe. Självklart är inte kaffet varmt så vi får gå och hämta en ny kopp. Hm.
Efter vi ätit macka börjar Camilla ta fram sina muffins, men jag och Sara tycker inte det är så smart att sitta på en vägkrog och äta sina egna muffins. Så vi går och köper godis och går ut i bussen och äter muffins. Då säger Camilla: "jag har med mig en kortlek, vill ni se?" Öh, se en kortlek? Camilla tar upp en kortlek som, fömodligen, tillhör hennes pojkvän. Det var massa lättklädda flickor på den. Haha, vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Vi kom upp till Stockholm och allt gick smidigt. Vi gick på båten och gick till hytten och börja göra oss iording.
Kl. 19.00 var det dags för middagsbuffé. Det är synd att man inte tänker sig för när de är buffé. Vi åt jättemycket förrätt så vi knappt orkade resten. Sen hamnade vi inte vi det roligaste bordet kanske. Sara fick uppleva något som kan verka som åldersnoja, men tanterna vid bordet bredvid verkar som de hade jätteroligt.

Vi gick och köpt oss en vinare och tvinga in Sara i en av barerna för att hitta en bartender som ville öppna den åt oss. Det gick ju fort.
Vi gick till vår hytt och drack ännu mer vin. Jag och Sara hade även köpt en vodkadrink på tub. Det kanske inte var någon höjdare men jag fick i alla fall i mig min, men det kanske var på grund av vinet. Vi satt där en stund och sjöng med i låtarna vi kunde. Två favoriter blev ju The thing things: "That's not my name" och "Shut up and let me go"
Vi gick i alla fall vidare från hytten och kollade läget på båten. Vi hamnade ganska snabbt i kareokebaren och helt plötsligt hade vi mickar i våra händer samtidigt som vi försöket sjunga(?) "Hit me, Baby, one more time". Efter vi sjungit(?) klart kom det fram ett gäng grabbar och ville ta kort med oss. Hur tolkar man det?
Vi gick vidare till en annan bar där det kom fram ett gäng med killar (eller män) och ville dansa, dock tyckte vi att vi var för nyktra att dansa så de bjöd på Cosmo istället, haha. Sedan gick vi till ett annat dansgolv där de bjöd på Tequila. Resten av vad som hände på det dansgolvet är direkt kopierat ur Saras blogg:  "innan vi körde den berömda "dansa längre och längre ifrån tills du försvinner i periferin"-manövern. Blir du någonsin utsatt för något dylikt kan du bara konstatera att du blivit dissad."
Jag tror det är här någon gång Sara kommer på att hon är hungrig så vi frågar vart vi kan få hamburgare eller liknade. Vi får till svar att vi ska gå till Tapasbaren. Tror ni de hade någon hamburgare eller liknade? Nej, de vi hade att välja på var Pytt i panna (som jag inte ens äter) eller Jansons frästelse. Men vad är det för fyllemat?
Sara, i alla fall, som var så hungrig beställer glatt en pytt i pannatallrik. Hur mycket som helst var det på den tallriken. Jag och Camilla betäller inget. Haha, då blir Sara förbannad och säger till oss att: "vi ska inte tro att vi får smaka på hennes pytt i panna". Den skulle hon nämligen äta själv.
När vi sitter där kommer de fram ett gäng yngre grabbar och snackar. De säger att de har öl i hytten så vi följer med.
När vi kommer till deras hytt ligger deras polare och sover där och in kommer hans mamma och säger: "Om Niklas vill sova ska han få göra det!" Så vi gick ganska snabbt. Och som Sara sa: "de där har inte hänt mig på tio år!" Haha, och stackars lilla naiva mamma till Niklas, fattar du inte att Niklas var däckad?
Haha, kvällens bravader fortsatte länge, bl.a. med att vi var tvunger att gå och fråga var Håkan var. Tyvärr, var han ju ledig. Tillslut hamnade vi i alla fall i hytten och sov.

Nästa morgon vid kvart över nio, kanske, gick vi till frukosten. På väg dit såg vi ett gäng 55+are som satt och drack öl i en hytt. Äldre människor är ju värst!
Vi gick och åt frukost och den satt ju fint, kan jag lova, speciellt för oss som inte ätit pytt i panna mitt i natten.
Tillbaka till hytten och somnade. Vaknade tre timmar senare av att Camilla sa att vi var tvungen att gå om vi skulle hinna handla i Taxfree. Måste även poientera att jag inte köpte alkohol där. Bara parfym. Kan vara p.g.a. att jag inte alls var sugen på något med procent i efter kvällen innan.
Efter det gick vi och köpte den godaste bakade potatisen. Men under den lunchen kunde vi inte överhuvudtaget tala med varandra. Det överförfriskade paret bredvid hade all vår uppmärksamhet. Helt sjukt, allt de talade om.

Efter det var det dags att gå i land och åka hem.
Helt sjukt kul har det varit, men nästa gång åker vi inte på en tisdag utan fredag.
Tack Camilla och Sara för en superkul resa!





Du vet att du kommer från Karlskoga när...

Hamnade på en såndan klockren sida på facebook alltså.
"Du vet att du kommer från Karlskoga när..." hette den. Helt underbar alltså, folk har skrivit i gästboken om vad som utmärker en äkta karlskoging! Jag måste bara bjuda på några!

Du vet att du kommer från Karlskoga när...
- när du blir djupt förolämpad när någon frågar fall du är ifrån Degerfors.
- när du kallar Ekeby för "betongen" och Sandviken för "förorten"
- när du irriterar dig på att Tabita bor på Skrantabacken, borde inte hon bo i Ekeby eller nåt?
- när du på ren reflex börjar svar: "jag vet säkert vem det är när jag ser honom" när du hör ett namn som verkar bekant.
- du lägger till onödiga ord efter varje mening: "jag ska gå nu, ska jag" eller "jag handlar på servus, gör jag"
- när man inte tycker att 2 km till närmaste busstation är långt..och vägrar ta en taxi.
- när du tycker att folk är dryga, bara för att de flyttat ifrån stan.

Haha, jag tycket det var klockrent!

VEM FAN HAR TAGIT MIN POTATISSKALARE?

Nu förstår ni, nu är jag lite arg!
Det är nämligen så att min potatisskalare är borta!
Jag är helt sjukt sugen på mos, alltså riktigt mos, så jag har varit och köpt det jag behöver, men när jag kom hem hittade jag inte potatisskalaren. Jag letade efter en med svart handtag, men så kom jag på: har jag en potatisskalare? Blev osäker och drog iväg ett sms till mamma och skrev:
"Hallå. I vilken låda har jag potatisskalare? Eller har jag en potatisskalare för det första?"
Fick till svar:
Hm ,jag tror du har en med svart handtag. Lycka till med letningen. PS har du köpt potatis? Kram.

Alltså så tror mamma att jag har en sån potatisskalare som jag letat efter men inte hittat. När jag nu, för första gången sen jag flyttat, behöver en potatisskalare är den helt borta.
Jag tror de är något skumt med den här lägenheten. Först försvann ju mitt halsband jag fick på studenten och det vet jag när jag sist använde. Kan till och med säga datumet. Och nu min helt oanvända potatisskalare.

Det är något mystiskt på gång och jag gillar det inte. Nu måste jag iväg och köpa en potatisskalare!

Helg

Helg- en eller flera sammanhängande dagar som kännetecknas av att många yrkesgrupper arbetar mindre än vanligt; alla lör- och söndagar, samt vissa andra speciella dagar under året.

---
Nu har det nästan gått en vecka sedan jag bloggade sist, så det är väl dags.
Har inte riktigt haft tid eftersom jag har jobbat, jobbat och jobbat.
Men nu är det helg och imorn blir de lite party. Murra visade någon sida på internet där man kan gå in och få typ rabatt på entrén och liknade på statt. Fattade inte riktigt vad de var men gick med i alla fall, det kan ju inte skada. Så idag fick jag ett sms där det stod:


"Nu finns ditt medlemskort att hämta i baren.
Som bonus ger vi dig fri entré denna lördag(21/2) fram till kl 23.59*piiip*
mot uppvisande av detta SMS i entrén."

Tack så mycket, Murra, och vi som redan planerat utgång så de är bara att tacka och ta emot. Måste bara komma ihåg och hämtade på lördag också.
Annars så vet jag inte vad helgen kommer att bjuda på. Söndag blir det nog till Degerfors och titta på handboll (om min mamma kanske vill komma och hämta mig...) Måste ju passa på att tvätta lite då med.

Annars så taggar vi gärnet inför kryssning på tisdag. Jag, Sara och Camilla kommer ju göra Östersjön osäker, haha.. Det kommer bli bra som bara den.

Alltså jag har nog inget mer att berätta tror jag. Även denna fredagkväll har inte allt för mycket att bjuda på.
Jag ligger lågt!

Åh, vad 14 februari suger!

Så var det alla hjärtans dag igen och för femte året i rad: INSTÄLLT!

Har jobbat hela dagen, jag och Sara har ungefär samma uppfattning om Alla hjärtans dag och har hela dagen dragit ner varandra.

Efter jobbet åkte jag och köpte sushi och sen åkte jag hem till min stökiga lägenhet och åt.

Jag fattar inte att jag har klarat av att vara trevilig hela denna dagen, jag önskade ju t.o.m. sushikillen trevlig helg ju.

Nu ligger jag på soffan och eftersom jag inte kommer göra någonting ikväll kommer jag blogga om senaste tiden.


Starting whit Paris:

Det var så himla roligt!


Dag 1: 1 februari

Vi åkte från jobbet vid 8 på morgonen. Vid 11 var vi incheckade och hade växlat pengar och skulle äta frukost, macka och xider, på flygplatsen innan det bar av till Paris. Jag och Sara skratta när vi landade i Paris för då spelades det en fanfar i högtalarna, typ: "Vi lyckades!"

Vi tog buss till typ ett resecenter och sedan vidare med tunnelbana till hotellet. Det gick jättesmidigt, faktiskt.

Hotellet var mysigt och så franskt. Jag och Erika delade på ett rum och Sara och Camilla bodde under oss så de var bara att öppna rummet och skrika.

Vi var några som var hungriga när vi kom fram och gick till McDonalds (jag vet, vem äter på McD när man är i Paris?)

Kl. 19 skulle vi ses i killarnas rum för ett litet "möte". Jag och Erika blev lite sena för Erika var inte klar i tid och jag kunde in stänga av finalen i Handbolls VM (Frankrike vann, men de var det ju inga odds på). Vi gick in till de andra och snacka och skålade för att vi faktiskt klarat av att komma till Paris.

 Vi gick vidare till en restaurang Bengt och Bettan hade bokat bord på och åt trerätters middag, men började med att skåla med champagne.

Tim var helt säker på att han skulle ha sniglar men de var tyvärr slut så han fick ta något annat. Själv åt jag en så god fisksoppa. Till varmrätt åt jag biff som också vad super. Smakade även på Camillas anka som var jätte, jättegod. Anka är typ en delikates i Frankrike.

Till efterrätt tog jag något som vi inte visste vad det var, men alla sa att det var typ som rulltårta. Haha, fick in godaste efterrätten av alla, tror jag. De var typ små kakor med vaniljglass i och varm, hemmagjord chokladsås, mums.

Efter restaurangbesöket gick jag, Camilla, Sara, Erika, Eric, Wille, Tim och Kent vidare till en pub och satt och snacka. Sara sa att hon skulle lära sig dricka öl och beställde in det och det gick ju faktiskt bra, ju.

På den här puben kom det fram en kille och börja snacka med mig, typ: "är ni från Sverige? Åh, Abba, Björn Borg, Ikea..." ja, ni fattar.

Efter det gick vi till hotellet eftersom vi skulle till Park Disney nästa dag.


Dag 2: 2 februari

Vaknade av att Erika skrek: "VI HAR FÖRSOVIT OSS!" Vi skulle åka kl 9.30 och klockan var över 9.

Vi har nog aldrig gjort oss i ordning så snabbt. Vi typ sprang ner till frukostbuffén och där sitter alla andra i godan ro och äter. Vi frågade om vi inte skulle åka halv 10 men fick "nej, klockan 10" till svar, så Erika och Erika hann faktiskt t.o.m. äta frukost.

Vi tog tunnelbanan i ungefär en timme till Disneyparken men där blev det massa krångel med grupprabatterna och likande så medans Bettan och Bengt fixade det fick vi andra gå in i lobbyn på Disneyhotellet och vänta. Helt sjukt vilket hotell. Där satt även en kanske 4årig tjej i en Snövitklänning och blev sminkad och håret fixat som Snövit, hon var så bedårande alltså.

Vi kom, hur som helst, in på Disney och vi tjejer blev som barn på julafton. Vi kunde knappt gå, bara hoppa.

Vi fyra tjejer, Bengt och Bettan började med att gå till Vilda Westerområdet och åkte berg- och dalbana. Den var så himla rolig, den gick under vattnet ut till en ö.

Jag, Sara, Camilla och Erika gick vidare därifrån till Fantasilandet efter det och tittade på Aladdin, Snövit, Törnrosa, Alice i Underlandet m.m.

När vi gick där bestämde vi oss för att köpa Mimmi Piggöron, så vi gick in i en souvenirshop. Då kom en tjej som jobbade där fram och sa på svenska: "Är ni från Sverige?" Vi frågade om hon kunde tala svenska och hon sa lite, sen berättade hon, på engelska, att hennes pojkvän kom från Malmö och att hon varit i Sverige flera gånger.

När vi skulle gå därifrån kom hon ikapp oss igen och sa att när vi kommer till attraktionen Nemo skulle vi fråga efter Simon och hälsa från henne. Det var hennes pojkvän och då skulle vi slippa stå i kön.

Vi började ju självklart leta på kartan efter Nemo men den låg ju såklart i andra parken som vi inte hade inträde till.


Vid kl. 2 skulle vi alla träffas igen och på väg dit kom de en jävla duvjävel och bajsa mig i huvudet. Så äckligt.

Vi träffade de andra. Vi, tjejer, berättade var vi hade varit, typ Snövit, Törnrosa, Aladdin och grabbarna berätta var de hade varit, framtiden och skjutit med laser, åkt berg- och dalbanor och så. De kändes som vi tjejer bara hade gjort tjejiga grejer och killarna bara grabbiga grejer.

Vi skulle gå till en restaurang som hette "the blue lagoon" men eftersom vi inte beställt bord skulle vi få vänta i en och en halvtimme för att få bord. Vi gick vidare till en snabbmatsrestaurang och åt hamburgare istället.

Efter det gick vi alla och åkte en båt och fick följa med i Pirates of the Caribbean. Det var så välplanerat allt däri. sen gick vi och skulle åka en berg- och dalbana, Space Mountain 2, som killarna redan hade åkt. Jag förstod det här inte var för mig så egentligen ville jag inte följa med, det skulle vara loopar och så, men eftersom alla andra, inklusive Ann-Britt och Kerstin, följde med hade jag ju inget val.

När jag spände fast mig i sätet ångrade jag mig rätt rejält, men sa till Eric, som satt bredvid mig, att om Ann-Britt och Kerstin kunde åka kan jag med.  Då sa Eric att ingen riktigt hade berättat för dem vad det var för typ av karusell. Fy fan, alltså vad jag ville ur då, men inte. Den satte ju fart ner och upp för en backe och sedan stannade den längst ner i en lång uppförsbacke.  Då fick nog Eric höra både det ena och det andra, han var även snäll nog att berätta att det kommer blir så mycket värre.

Vi sköts rakt upp som i en raket och sen blev det mörkt, man såg bara massa smålampor och kände hur man åkte upp, ner och upp- och ner. Allt man hörde var Sara skrika, haha, jag skrek ju med.

Jag trodde den skulle sluta minst två gånger innan den gjorde det och när jag kom ur kunde jag lätt ha åkt den igen, jag tyckte den var så kul och att jag var bäst som hade åkte den, t.o.m. Ann-Britt och Kerstin kom ut och skrattade.

Vi spenderade några timmar till på Disneyland. Det sista vi gjorde var att köpa med oss lite souvenirer. Jag köpte två champagneglas och en stor mugg, det var Musse Pigg på alltihop.

Vi tog tunnelbanan tillbaka till hotellet och gjorde oss ordning för att gå ut och käka.

Vi möttes i lobbyn och gick in på en liten restaurang. När vi kom in tolv stycken tror jag ägaren fatta att han skulle få in lite pengar så han började flytta på folk och släpa fram bord och liknade. Då ser vi att ägaren är killen jag snackat med på puben dagen innan, han som snackat Ikea, Björn Borg och allt. Han kände allt igen oss med.

Inspirerad av Camillas anka dagen innan beställde jag det. Det var gott, gott, gott. När vi hade ätit gick de flesta tillbaka till hotellet. Kent, Bettan och Bengt satt kvar och tog en kaffe efter maten och jag, Sara och Camilla skulle bara dricka upp vårt vin och sedan gå tillbaka vi med, men han som ägde restaurangen kom och fyllde på våra glas, så vi blev också kvar lite längre.

Vi gick tillbaka till hotellet och in till killarnas rum och hade lite "förkrök", jag, Camilla, Erika, Sara, Wille, Tim, Eric och Kent. Vi hade bestämt oss för att hitta en klubb vi kunde gå till.

Vi satt där ett tag innan vi, inte Sara och Kent, tog en taxi till "Queen". Gissa vem som hjälpte oss att kalla in taxin? Jo, som hade varit på både puben och restaurangen.

Jag delade taxi med Eric och Wille och när vi parkerad utanför Queen såg jag Triumfbågen, men då sa Wille: "det där är inte den riktiga triumfbågen, utan de ha massa små utställda i staden". Jahopp, tänkte jag.

När vi skulle gå in på klubben kom Erika på att hennes legg låg kvar på hotellet, men vi lyckades snacka oss ur det. Där inne var det hur kul som helst.  Det började med att det fanns två podier man kunde stå och dansa på och att helt plötsligt stod Eric därpå och dansa.

Efter det hittade jag och Camilla en VIP-avdelning, typ. Då sa Camilla till mig att innan kvällen är slut skulle hon och jag stå där uppe. 45 sekunder senare var det några som vinkar upp oss där och frågar om vi bara är två. "Ja" svarade vi då. När vi ska upp där lyckades ju såklart Camilla fastna med klacken i kedjan som var runt avdelningen. Vi stod där uppe och dansade och helt plötsligt kommer Erika uppfarande och börjar snacka med oss, de vi stod med frågade då: "Is she whit you?". Hm, ja, det var hon ju. Vi var kvar där uppe ett tag.

Efter en stund så stod vi allihop och dansade på ett av podierna. Helt plötsligt när vi står där uppe släcks alla lampor och hela dansgolvet blir mörkt. Sen tänds heta rummet upp av strålkastare och det börjar regna konfetti från taket. Shit, vad roligt det var.

Erika gick och frågade i baren när de stängde idag, då fick hon till svar: "Idag är det ju måndagskväll så då stänger vi redan vid 07.00, tyvärr". Jaså? Vid kl 04.00 åkte vi tillbaka till hotellet.

Tillbaka på hotellet gick jag och Erika in till killarnas rum och hade typ efterfest. Vi somnade där med.


Dag 3: 3 februari

Vaknade vid 9 kanske av att jag fick sms av Tina som undrade om jag hade varit full på natten. Flashbacks säger mig att Tina fick samtal från Frankrike vid 5 på morgonen.

Helt klarvaken blev jag av Tinas sms och bestämde mig för att gå in till mitt och Erikas rum igen. Då ser jag att Erika ligger över, så gott som, hela Tim säng och över halv Erics säng. Tim ligger på fotänden med fötterna i Willes säng. Det såg så roligt ut.

Jag gick in och nästan på en gång knackade Erika på dörren. Jag frågade vad vi skulle göra och hon svarade: SOVA! Jag som hade planer på att gå ner på frukosten eller något, men inte, var bara att lägga sig igen.

Efter någon timme knackade de på dörren och Eric, Wille och Tim undrade om vi skulle med till McDonalds och äta frukost, men vi stannade och somnade igen. När de var tillbaka kom de igen och frågade när vi skulle ut och titta på staden, de andra hade väl dragit några timmar tidigare, säkert.

Efter en stund var vi nästan fit for fight och gav oss ut i Paris, jag, Erika, Eric och Tim. Wille skulle träffa en kompis som bodde i Paris.

Vi gick ner till Operan och gick på turistbussen. Vi satt ute på taket i dubbeldäckaren, trotts att det var svinkallt. Kan ju även säga att Erika var lite bakis, men inte jag, jag mådde helt okej, faktiskt. Jag visste att värsta smällen skulle komma till kvällen.

Vi åkte först till Triumfbågen. När vi skulle stanna utanför Triumfbågen stannade vi ju även utanför... QUEENS! Jaså, William "Det är inte den riktiga triumfbågen" Eriksson? Hur som helst gick vi inte ur där utan stannade i bussen och tog kort därifrån. Sen åkte bussen vidare.

Första stället vi gick av på var Eiffeltornet eller hållplatsen innan och gick ner till Eiffeltornet.

Vid Eiffeltornet träffade vi på de andra som berätta att de hade varit upp på första våningen i tornet och druckit champagne där och de sa även att vi var tvungna att gå upp dit. Gick man upp kostade det inte lika mycket och man slapp kön. Erika vägrade först om hon inte fick mat innan, hon var bakis och hungrig. DÅ HÄNDER NOG DET ROLIGASTE PÅ RESAN!


Vi hittar typ en korvkiosk där Erika äntligen ska få mat. Hon köper typ en Franch hotdog  på franskt vis: Två röda varmkorvar nerstoppade i en vanlig matbaguette. "Äntligen mat", tänker Erika och ska köra ner korven lite längre ner i brödet. Då hör jag ett dödsskrik bakom mig. Det har kommit en duva och stulit Erikas korv ur brödet när hon gått och hålligt i den. Erika grät typ för hon var så rädd, Eric och Tim kunde inte stå upp för de höll på att kikna av skratt och jag fattade inte vad som hade hänt.


Vi gick i alla fall upp i Eiffeltornet och det ångrar jag verkligen inte. Där uppe hade vi sådan fin utsikt så det fanns inte. Jag och Erika köper också champagne och skålar med. Då tar batterierna slut i min kamera. Typiskt ju.

Vi går ner och tar bussen vidare till Notre Dam. Vi tänkte kliva av vid Louvren men gjorde inte det, vilket var tur för det hade de andra gjort och då hade det varit stängt. Vad är oddsen?

Som sagt, vi åkte till Notre Dam och jag ska inte ens försöka beskriva det. Det var så himla fint och underbart där inne alltså.

Vi tog bussen tillbaka till Operan och Erika och jag köpte med oss McDonalds till hotellet, jag hade kommit på att kl var ca 16.00 och jag inte ätit något sedan middagen dagen innan.

Efter maten lade vi oss och sov. Vi behövde det, men tre gånger lyckades vi bli väckta av att det knackade på dörren. Två gånger av Wille och en gång av Eric, Wille och Tim, tror jag. Vi ville ju bara sova.

Vi gjorde oss ordning för att gå ut och äta tillsammans för det var ju sista kvällen, Willes kompis var också med. Vi började med att gå till ett café typ och ta varsin drink, Cosmopolitan, såklart till oss tjejer. De var de största drinkarna någonsin, men gott var det.

Vi gick vidare till en restaurang och köpte mat, club sandwich åt jag. Efter det gick jag, Erika, Camilla, Sara, Wille, Kerstin och Ann-Britt hem och lade oss. Jag var så sjukt trött och det visste jag att jag skulle vara eftersom jag var så pigg på morgonen.

De andra fortsatte till en pub och vem träffade de på puben då? Jo, killen på andra puben, restaurangen och taxin. Nu så kände han ju oss så han hade slagit sig ner vid bordet och beställt öl och grejer. Vad är oddsen på att samma gäng träffar samma kille fyra gånger på tre dagar på fyra olika ställen i Paris? Jag tror de är ganska höga faktiskt.


Dag 4: 4 februari

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, SARA!

Erika och jag hade packat redan kvällen innan så vi kunde sova lite längre innan vi gick ner till frukosten. Efter frukosten åkte vi tunnelbana tillbaka till resecentret vi kom ifrån och tog bussen till flygplatsen igen. Vi käkade lite på flygplatsen innan vi skulle lyfta.

Hemma i Sverige igen. Trodde lätt att de hade ett läger för Sveriges sämsta bilförare när jag skulle köra hem. Jag gillar inte när folk inte kör som jag vill.

Jag var hemma ungefär vid 19.00 och då bjöd jag in mig på mat hos mamma.


Resan var helt fantastisk och jag ska tillbaka dit igen, dels till Paris och dels till Disneyland. På Disney har jag ju en hel park till att gå i. Det jag även lärde mig var att jag klara av att åka till både Paris och Disney på vintern, då slipper man alla köer.

Det jag även fick veta var att de har rosa toapapper i Frankrike och att det inte är en myt att fransmän äter mycket baguetter.

Tack till: Camilla, Sara, Erika, Eric, Wille, Tim, Kent, Ann-Britt, Kerstin, men framför allt tack till Bengt och Bettan!




Nästa grej som har hänt hände igår: Mammas överraskningsresa:


13 februari:

I julklapp fick jag, Stefan och Jennifer ett varsitt kort av mamma där det stod:

"God Jul och gott nytt år

Önskar Mamma


Fredagen den 13 februari kl. 16.00 lämnar en bil Degerfors.

Klädsel: Fint men bekvämt."

Vad hade hon hittat på?


Mamma kom och hämtade mig på jobbet och åkte hem till Degerfors där vi hämtade Jennifer och Stefan. Då fick vi varsitt papper av mamma med massa frågor på, typ ska vi åka höger eller vänster i rondellen? Vart ska vi? Vad ska vi göra? Vad kommer chauffören (mamma) äta på vägen? Hur många kyrkor kommer vi köra förbi? Kommer vi få stanna enbart för att Stefan kommer röka?

Sen fick vi ett papper där man skulle lista ut vilka namnen var, typ: Gjorde hon när hennes gamla gick sönder? Svar: Fanny (Fann ny).

Vi stannade i alla fall och åt i Götene, sedan for vi vidare.


Vi åkte in i Skara och stannade på en parkering, mamma gick och tog ut pengar och sedan kom hon tillbaka och rättade svaren från frågorna. JAG VANN! En skrapbingolott. Jennifer kom tvåa och fick en trisslott. Stefan gjorde en stark insatts men tack vare pappret med namnen kom han på tredje och sista plats och fick en tialott.

Mamma sa att hon inte visste först hur man hittade till stället men att hon hade sett det när hon gick för att ta ut pengar.

Vi började gå och jag såg en byggnad de såg ut att vara aktivitet i. Då frågade jag om det var dit vi skulle men de var det inte, sa mamma. Hon tog oss ett v arv runt kvarteret och sedan såklart in i byggnaden jag hade pekat på. Där inne såg vi vad det var vi skulle på. Solsting och Snesprång, en buskis av Stefan och Krister. Det var typ alla skådisar som det brukar vara som var med, Dag-Otto var t.o.m. med. Vi hade nog bästa platserna av alla. Jag har nog aldrig skrattat så, alltså, och det är sjukt vad de är bra på att improvisera. Men en gång så gick det inte, då hade de improvisera bort varandra så de var tvungna att avbryta och börja om, det var nästan roligast av allt. När det hände tittade jag bak och hela salen satt dubbelvikna och skrattade så.

Efter det åkte vi hem och mamma hade med sig chips och massa godis och så. Sen så fick jag en alla hjärtans dagpresent av mamma med, sen skål med godis.


Var en så rolig kväll och mamma hade verkligen varit påhittig.

Tack till: Jennifer och Stefan, men framför allt tack till mamma!


Och snart är det ju dags för oss tjejer på jobbet, eller inte Erika, men jag Sara och Camilla att åka på kryssning också. Det ser jag fram emot mycket!!

Så där, nu har jag skrivit av mig lite.

Nu ska jag och ha singelkväll med Jenny och Tina.