God Jul!



Så var det jul igen. Klockan är ju efter tolv, så de är ju julafton nu!

Vill bara önska alla mina vänner och alla andra en riktigt god jul!

Julafton kommer firas hemma i Degerfors, först hemma hos farmor och farfar för att sedan åka hem till mamma.
Juldagen blir det att äta med stora släkten hemma hos mormor och Lennart, innan det blir party som aldrig förr hemma hos Anna och Kalle.

GOD JUL!
PUSS OCH KRAM ERIKA!

Ho Ho Ho, kära grannar!

Jag är på så himla bra humör! Helt otroligt! det är gött, Gött, GÖTT!

Jag har just varit och tomta för mina grannar på Dahlgrensväg, eller inte hos Murra för hon var inte hemma.
Först gick jag till Anna och Kalle och lämna en julklapp och sedan hem till Tina och lämnade en julklapp till Jenny och Tina.
Nu ska jag slå in massa julklappar eftersom det är julafton imorgon, även om det inte känns så. Sen ska jag vidare hem till mamma och äta skinkmackor.


Just det, Tomten: Jag vet att jag är sent ute, men en digitalkamera skulle sitta fint!

Cause I'm just a teenage dirtbag, baby

Haha, vi lyssnade på den låten på väg hem från Tjörn idag. Den är verkligen så himla skön!





Eftersom jag sitter här med en inpackning i håret (ni som läste det tidigare inlägget förstår kanske varför) som ska vara i håret i 20 min kan jag ju passa på att berätta om helgen också.

I fredags åkte jag, Jess och Erika västerut, nämligen till Alec och Teo på Tjörn. Teo fyllde ju år igår och klart att han skulle firas.

Fredagen blev ganska lugn. Vi spelade guitar hero som Teo fick i förtidig födelsedagspresent. Jag måste ju även skryta om hur säker jag var på det alltså och ni som var med säger inget annat!

I lördags skulle Alec och Teo in till Gbg. Alec skulle jobba hela dagen och Teo med, tror jag. Vi andra tre tänkte också åka dit men mitt hår blev ett heldagsprojekt. Vi stannade istället hemma hos Teo hela dagen, utom de två gångerna vi var och köpte hårfärg och godis på ICA.  Och vad tror ni vi gjorde hos Teo då? SPELADE GUITAR HERO! Haha, hela dagen gjorde vi verkligen det.

Sen blev det att göra sig i ordning till fest och Alec, Teo och en drös med folk kom hem.

Vi åkte till Teos pappa och började dricka.

Lyckad kväll blev det på många, många sätt. Är dock glad att jag missade när Jocke, Fidde och Henke sitter och suger på varandras tår!


Sen blev det söndag och Teos födelsedag. Hm, alla på topp? Nej, faktiskt inte.

Hela dagen blir lugn. Några släktingar till Teo kommer och fikar och så, sen på kvällen blev det spela spel, titta på en dokumentärfilm, för att avsluta med YRROL.


Idag vaknade jag med Jess och Erika på en uppblåsbar säng utan luft i. Inte så skönt faktiskt. Mådde heller inte så bra när jag vaknade. Trodde jag var på väg och bli sjuk och kunde inte äta.

Men vi åkte i alla fall hem och på vägen hem lyssnade vi på en hel del gamla godingar, bl.a. Teenage Dirtbag.


Nu ska jag gå och skölja ur mitt hår sedan ska jag titta på film, för det har jag blivit tillsagd att göra idag. Så jag har varit och lånat Dirty Dancing av Tina, så jag ska koka te, ta mitt täcke, bädda ner mig i soffan och ha underbart.


God Natt, Världen!


Det blir en brun jul!

Här kommer historien om min lyckade(?) hårfärgning.


Tisdag:
Jag hade köpt en hårfärg jag inte använt förut som Anna hade rekommendera. Jag trodde det var vanlig färgning jag hade köpt så jag ska på jakt efter en virknål eller en krok som man kan dra upp håret med genom färghettan.

Först går jag, Jessi och Mattias till Tina och ska fråga henne om hon har någon, men där var det ingen hemma.

Då går jag vidare till Murra och där sitter massa folk. Hon håller på att leta ihjäl sig efter en sådan grej men utan resultat.

Då går jag vidare hem till Anna, men där är bara Kalle hemma. Så jag och Kalle börjar ju leta genom Annas badrumsskåp efter en sådan men hittar ingen.

Då går jag, Jess och Mattias vidare till konsum och letar men hittar ingen där heller, så vi köper en kam istället.

När vi kommer hem till mig upptäcker vi att jag inte köpt vanlig färg, utan ett slingpaket där det klart finns en krok med.

Resultatet blev inte så bra eftersom färgen inte räckte. Jag hade blondare toppar än resten av håret, sen var luggen mörk.


Onsdag:
Nästa dag så ska jag ju rätta till det här, så Jess och Mattias kommer in igen. Jessi börjar dra slingor igen men då går ju den jävla kroken sönder. Då är klockan 20.40 så vi skyndar oss till Kronhallen. De har varken en "slingkrok" eller en virknål. Det blir alltså plattan i mattan ner till Coop som stänger 21. Vi har typ två minuters marginal på oss när vi kommer dit. Faktiskt så hittar vi en virknål och kan åka hem och göra nya slingor. Men vi missar ju luggen på något sätt igen.

Fredag: Innan jag ska hämta Erika och Jess så ska jag pensla i färg i luggen och på lite fler ställen som missats. Resultat: FJORTIS VITT SOM SKIFTADE I GULT UNDER LJUS!

Hopp, kommer ner till Tjörn och Alec ska hjälpa mig att färga mörkare blont. Resultat: GRÖNT!


Lördag:
Vi måste göra något åt det gröna så jag inser att det är dags att ge upp hoppet om blont hår och färgar det brunt.

Det blir ju ljusare i hårbotten än resten av håret, men jag tänker att jag skiter i det. Då kommer Erika fram och lyfter på håret i nacken och säger: "Det är blont här!" Men jag orkar inte mer!

Ner till ICA och köpa mer hårfärg var det, ja.

Tillbaka hos Teo hjälper Erika mig och färga det igen och då blev, tro det eller ej, resultatet helt okej.


Teos bror Filip kom och fråga mig vilken hårfärg jag egentligen ville ha, då svarade jag: "Den jag hade i måndags!" Det är sant!

Dessutom kan ju de flesta räkna ut att mitt hår kanske inte mår så bra!


Lindesberg-Sävehof

Igår åkte jag iväg med mina gamla handbolls tjejer till Örebro och tittade på Lindesberg-Sävehof. Självklart höll vi på Säve. De vann ju självklart och redan innan matchen var väl det ganska klart. Lindesberg höll dock upp riktigt bra.
Sen så var ju självklart min kära syster med och de kvittar ju vem hon är med så lyckas hon ju ändå göra bort sig. Denna gång var det tillsammans med Madde Hammarbäck:
Tjejerna sitter och tittar i spelprogrammet och har sett att, som dom tror, nummer fyra se bra ut. Då kollar jag och Jessica i häftet om nummer fyra verkligen ser bra ut. Det gör han ju inte utan de var ju faktiskt nummer sju som såg bra ut.
Jennifer och Madde: VART PÅ PLANEN ÄR NUMMER SJU? HAN ÄR JU SÅ SNYGG, VAR ÄR SJUAN.
Sjuan var inte med och spelade utan sitter ca 30 cm framför dem och tittar på matchen. Way to go, girls. Lätt att han hörde!

Haha, men de var jättekul och bra match också.



"Han och en påse chips en fredags kväll... de hade jag till och med tacka nej till jobb för!"

'Cause nobody wants to be last one there


Ta smäll, efter smäll, efter smäll...

Omtumlande vecka. Har inte hunnit uppdatera, för jag har inte varit hemma så mycket.
Nu har jag min goding Cello här hemma. Han har sovit här i natt och igår var vi ute och busa med Murras hund Freja. Det tyckte Cello var roligt. Har seriöst inte sett han springa så mycket på säkert tre år. Haha.





Min älskling