Taylor Swift: Love Story!

Jag vet att jag är jättesent ute med denna låt, men den är ju helt underbar så jag bara måste!


Örebruuu... igen!

Kom just hem från mamma. Stefan är borta på någon kurs eller liknade, där man bl.a. hade fått målat av sin familj. Jag hade gett mycket för att se Stefans bild alltså!

Eftersom han inte var hemma så tänkte jag och mamma passa på att äta sushi, men gissa vad? Mitt sushiställe var stängt! Vad är oddsen på det just när jag är som mest sugen? Köpte på kinarestaurangen i Degerfors istället. Funkade det med, men jag undrar varför de säger 20 minuter när de menar 40 minuter?

Jag och mamma fick i alla fall sushi och syrran åt en tre små rätter. Efteråt hade vi fixat efterrätt. Jag ville testa kesella vanilj och bär. Det var supergott faktiskt. Det rekommenderas.

 

Idag har jag även varit på Marieberg med Jenny, Murra och Sophie, det är väl femte gången på en månad ungefär. Idag blev det lacktights, en jacka (som det visade sig att syrran hade likadan), en sjal, ett armband och lite hårprodukter.

När vi skulle åka hem fick ju Murra något ryck i bilen och kunde inte sluta skratta. Helt otroligt. Tror det var så här: när jag skulle svänga ut från IKEA så sa Jenny; ”Du behöver ju inte åka runt, du kan ju svänga höger här!” och då gjorde jag det. Det är bara det att förr kunde man inte åka höger där och då tyckte Murra det var jättekul, som om jag höll på att åka mot trafiken eller något. Vi var nästan inne i Örebro när hon slutade skratta.

 

När vi kom hem till Karlskoga så tog vi en fika hos Murra innan vi åkte hem.

 

Måste även berätta om Tinas katt Belse Bub (Belse Bajs, Mr NoBalls eller vad man nu väljer att kalla honom).  När vi var på ICA igår så hittade jag den bästa kattleksaken. Tina vill ju att jag ska bli vän med hennes katt, men jag gillar inte katter och är rädd för dem så jag vågar ju knappt leka med honom om de inte finns något att kasta. Men igår hittade jag ett kattfiskespö! Ett plasspö med en råtta längst ner, så nu vågar jag leka med katten. Det roliga var att han inte tyckte det var speciellt kul när man höll på med råttan på golvet, utan råttan skulle ”hoppa”. Katten hoppa en meter efter råttan då och gjorde volter i luften. Så kom Tina in…

Tina lät ju också råttan hoppa, men den hoppade lite för nära sängen, tror jag. Belse flög upp i luften och på vägen ner slog han huvudet i sängramen. Stackars katt, tycker till och med jag. Det small till som aldrig förr. Och Tina tycker JAG ska vara snäll mot katten.

Stackars Belse gick och gömde sig, men direkt när han var fit for fight igen så skulle det lekas med råttan.
Från och med nu är det bara jag, inte Tina, som använder Kattfiskespöet!

Måste ju även berätta att jag har massa mockarutor i kylen! Alexandra Wall skicka nämligen SMS i söndags och sa att hon skulle bjuda på fikabröd. Vi trodde nästan att hon skoja, men kom hem till Tina med en kartong mockarutor och en smörgåstårta. Vad blir det? Vi trodde ju att hon kanske skulle fjäska för oss för att hon hade talat om vem hon i ”Ensam mamma söker” väljer, men så var det inte.
Det var så att Lena Walls kille hade fyllt år och de hade fått massa över så hon kom med det till oss och lämnade kvar mockarutorna när hon gick. Alltså, det är verkligen det bästa jag vet! Lätt världens bästa fika bröd! Tack, Walli!

Imorgon ska jag åka och handla grejer till ”Boda Boooo”, vårt halloween firande på BodaBorg. Caféet kommer se ut som en grotta, de kommer finnas en kyrkogård på gården och man kommer kunna träffa spöken.

Firandet kommer hålla på från den 24 oktober till den 1 november.



Sådär, ja. Lite reklam för jobbet med då.
Klicka på
 
här för att komma till hemsidan!


Dageeeeen....

Idag har jag, som sagt, varit på massor med kalas! Eller två i alla fall. Men det är nog jag som har tjänat mest på det.

 Började dagen(?) med att åka till farmor vid lunch. Där satt farmor och farfar och åt så jag fick först mat och sedan tårta.

Berättade även för dem att min vattenkokare har gått sönder (vila i frid, min älskade!), ni som känner mig vet vad min vattenkokare betyder för mig.

Jag sa till farmor och farfar att jag var tvungen att köpa en ny så fort som möjligt. Då gick farmor upp till garderoben (ja, garderoben!) och tog fram en sprillans ny som jag fick, tack farmor!

 

Efter att ha suttit hos dem i två timmar och snacka tog jag vägen förbi mamma. Talade lite med henne om vad vi ska göra när morfar fyller 85 år i december, kanske hela släkten ska åka på kryssning. Då sa mamma även att mormor hade varit där och lämnat en elvisp till mig! Jag behöver ju en. Tydligen hade min mormors mamma köpt en ny som hon aldrig använt innan hon gick bort för 8 år sedan, som mormor tänkte ta nu. Men mormor kom på att hon faktiskt inte behövde den och gav den till mig istället, tack mormor!

 

Efter det åkte jag in och gick på stan och tittade, bl.a. på "Vita rummet" där Blirren fått praktik. Sen gick till ”Melkers” där Wall och Collin satt och åt innan jag gick till ”Stil” och köpte en tröja. Jennys kusin äger den butiken och hon hade lovat att säga till Jenny när den kommit in så jag kunde gå och köpa den.

Sen blev det till ”OjOjOj” till Jenny slutade jobba kl. sex. Vi gick sedan till min bil och jag hade stått en kvart för länge utan att betala parkeringen. Då hade någon varit rolig och satt den lapp på min ruta där det stod: ”Du har böter!”. Haha, roligt Wall och Collin.

 

Hämtade upp Splirren och drog ut till Murra. Skällde ut Collin och Walli för lappen på min ruta men de hade tydligen ingen aning om vad jag talade om. Tydligen var det Murra som varit på stan och satt lappen på rutan, den var jag inte med på.

Vi hade köpt ett halsband och en drinkbok (som hon redan hade) till Murra. Murra bjöd även på fika och jag hade berättat för min farmor när jag var där tidigare på dagen, att Murra hade ett så gott recept på mockaruter som hon aldrig bakade. Men dagen till ära hade hon gjort dem! Vad glad jag blev och vad många jag åt.

 

Dessutom ska ju Wall röstas så långt från ön att ön bara ser ut som en prick för henne!
Vi har ju TV:n på i bakgrunden när vi fikar och reklam från ”Ensam mamma söker” kommer på, det som jag och Jenny slavat för varje söndag sen det börjat för att se vem Karlskogatjejen väljer. Så säger Wall när reklamen kommer: ”Vem är den där *namn* som hon väljer?”. Jag och Jenny var så nära på att börja gråta så det fanns inte. Snacka om att sabba allt när det typ är tre program kvar! Jenny hade t.o.m. mött dem på stan och lyckas titta bort för hon inte ville se vem det var. Fy fan, rent ut sagt, vad arg jag blev!

Tack för ikväll i alla fall, Murra.

 

Nej, nu blir det nog sängen, ska jobba imorgon 14.00 till 18.30. Sen blir det nog bio med Jess och se ”Bröllopsfotografen”. Skaparna och skådespelarna från ”Smala Sussie”, den måste ju ses, alltså!


Kalasdag!

Oj vad jag ska gå på kalas idag!

Först blir det in till farmor och gratta henne för hon fyller 72 år idag. Tror inte hon är beredd på att jag kommer så det ska bli kul.
Och på tal om farmödrar, även Murra fyller ju år idag! 21 år och gammal som gatan! Haha.
Nej nu ska jag inte vara sådan.

Grattis Murra på 21 års dagen!
Ses ikväll


Just ja..

... gissa vad jag och Jess ska boka biljetter till den 30 mars på Conventum?


Oj vad kommenater.

Haha, måste säga att jag blev lite chockad när jag såg hur många kommentarer och sidvisningar jag haft idag. Men jag tycker det var jättekul att få alla dessa fina kommentarer, vet dock inte hur ni hittade till mig.
Lämna gärna ett spår till om ni tittar in igen.


Förövrigt har jag inte gjort mycket idag.
Fått min pappa och ringa till posten och skälla ut dem för att de märker om hans post med min adress och skickar in den till mig. Det har hänt tre gånger nu. Hur svårt kan det vara? Pappas adress står ju redan på kuvertet, så det är ju bara att inte märka om dem med min adress?

Sen blev det träning. Vi har ju match ihelgen igen. Gjorde något med fingret så jag har jätteont, men det är inte stukat eller så i alla fall för det har inte svullnat.

Dagens besvikelse: Inget "Scrubs"! Har gått och väntat hela veckan på att få se nya avsnitt av "Scrubs" så var det inget idag, det var fotboll istället. Får det göra så? Sophie sa att de skulle ta upp det med facket.

Neej, nu ska jag nog slänga i en färgning i håret och kolla in TV3:s nya satsning "Soutland". Love Ben McKenzie! Han och jag är nästan förlovade... ska bara berätta det för honom först! Dock är han ju lite förknippad med "The OC".



Ge mig, ge mig, ge mig!!


This is it!

Hörde Michael Jacksons sista låt i måndags morse.
Jag gillade den verkligen.
Sen så blir man ganska kär när man hör den, haha. Enjoy!


Mitt försvunna örhänge!

Jag har ju glömt att berätta historien om mitt försvunna örhänge förra veckan.

 

Förra måndagen gick jag hem från Tina sent. Jag gick med händerna i fickorna och hade ett par örhängen i ena fickan. Det var inga dyra örhängen, men ändå. Då snubblade jag i ett sådant plastband som brukar sitta runt kartonger som låg på vägen. När jag har fått tillbaka balansen och fortsätter gå märker jag att jag har bara ett örhänge i fickan. Eftersom det är mörkt och blött ute finns det ju inte en chans att jag hittar det så jag gick hem.

 

I tisdags när jag gick till Tina snubblade jag igen i ett sådant plastband, fast ett annat (det har egentligen ingenting med historien, utan det var bara klantigt!).

 

I torsdags när Jenny och Tina gick hem från mig sa jag på skoj att de skulle kolla efter mitt örhänge och så förklarade jag vart jag hade tappat det.

Det går ca fem minuter sen får jag ett sms av Jenny där det står: ”Jag hittade ditt örhänge!” Haha, Tina hade typ sagt att här någonstans måste hon ha tappat det, så tittar Jenny ner och hittar det, trotts att det är mörkt och har regnat. Vad är oddsen på det? Jenny skickade till och med en bild på det.

 

Så i fredags fick jag tillbaka mitt örhänge, haha. Alla borde ha en Jenk!


Hejarklacken!

Åh, glömde ju berätta om en gammal favorit som är tillbaka igen!
Nu har även Jenny och Tina fått upp ögonen för dessa så har kört det hela helgen!




Snart ny vecka igen.

Oj, oj, oj vilken helg som nu börjar ta slut.

Den började i fredags när jag, Tina och Jenny bestämmer sig för att åka och våldgästa våra vänner i Göteborg.
Jenny slutade jobba kl. 15.30 så vi åkte efter det. Vi hade kollat med vår spion (Jocke) fall han kunde ta reda på så de var hemma och det var de. Även Jocke skulle hem till dem i fredags.

Vi åkte först hem till mamma och lånade hennes bil, hade vi åkt i min hade vi nog inte kommit långt. Försöker hålla min bil på en radie på 10 mil hemifrån så någon kan hämta mig om något händer, haha.
Självklart lekte vi min billek hela vägen ner till Göteborg, jag tror jag vann!

När vi började närma oss Göteborg tog vi fram vägbeskrivningen som vi skrivit ut. Vi skrev ut den från nätet eftersom vi aldrig varit hos Alec och Teo förut.
Tina skulle guida oss och när vi, efter en pytteliten felkörning, var rätt sa Tina först ingenting och sedan alldeles försent: ”Nu ska vi leta efter ”Olskroken”/”Gammelstan”. Ja, men de var ju avfarten vi just körde förbi!
Efter att ha varit överallt i Göteborg var vi äntligen rätt. Nu gällde det att hitta till Storkgatan. Jag tror vi hittade en hel fågelbok innan vi gav upp och Tina fick fråga en taxichaufför om vart vi skulle. Dessutom blev jag nog av med körkortet många gånger under den här tiden, haha.
Tinas kommentar: ”Hm, Folkgatan…"
Jennys svar: ”Tina, det är fåglar nu vet du. Det där var Falkgatan!”

Tillslut var vi framme och ringde till Jocke och fick portkoden och i vilken ingång vi skulle in i på innegården.
Vi gick upp och knackade på dörren. Alec hade sagt då: ”Men alla är ju redan här?” Haha, hon har inte mycket vänner i så fall.
Alec öppnade dörren och gallskrek när hon fick se oss. Haha, hoppas hon blev glad så det inte var tvärtom. Sen gick hon in till Teo och skrek: ”Visste du om det här?!” Det gjorde han ju inte men Jocke sa: ”Jag gjorde!” Haha det var kul.

Vi satt bara och tog det lugnt hela kvällen. Det var jag, Jenny, Tina, Alec, Teo, Jocke och Oskar.
Framåt elva började jag och Jenny bli hungriga så vi gick iväg och köpte korv och mos.
Eftersom Alec och Teos lägenhet inte var jättestor så var sovplatser ett litet problem. Jocke åkte hem till Tjörn och sov, Jenny paxa soffan jättefort, Tina tog soffkuddarna, jag låg på ett liggunderlag och Oskar på ett liggunderlag. Jag sov nog inte på hela natten och när jag vaknade var inte min rygg och leka med alltså!

I lördags hade vi bestämt att vi skulle gå på Liseberg. Jag, Jenny och Tina tog bilen dit. Alec skulle jobba innan hon kom till oss.
Efter att ha sett hela Göteborg en gång till kom vi äntligen fram.
Vi skulle hitta någonstans att äta men klockan var ca 11 och allt öppnade vid 12, så vi gick och tog lotter i stället. Jenny tar första tjugolappen och går fram och lägger på en bricka, Tina och jag står en bit bort, så drar de igång hjulet och de stannar. Då hör vi från Jenny: ”Jag vann!”. Jaså, så du vinner 2 kg choklad på första tjugolappen du spelar för? Grattis då!

Vi hittade ett café som var öppet som vi satte oss på. Vi köpte det äckligaste kaffet någonsin och en panini. Mackan var god i alla fall.
Vi mötte upp Jocke och gick till garderoben för att låsa in Jennys choklad.
Sen gick vi och köpte biljetter. Då bestämde sig Jenny och Tina för att inte åka något. Nehe, jag köpte ett åkband i alla fall och Jocke biljetter, sen var vi igång. Vi började med den nya som hette ”Hang-Hai”. Den var skitkul. Sen fortsatte vi i en barnkarusell innan vi tog ”Virvelvinden” och sen ”Hang-Hai” igen.
Vid tretiden mötte Alec upp oss när jag och Jocke satt i ”Jukebox” och jag trodde hon skulle vara jättetorr och inte vilja åka något eftersom hon hade jobbat och så, men inte då, hon köpte ett åkpass med. Shit, vad vi åkte.


När dagen var slut hade jag åkt:
Hang-Hai 5 gånger
Lisebergsbanan 5 gånger
Jukebox 2 gånger
Virvelvinden 1 gång
Parishjulet 1 gång
Den där barnkarusellen 1 gång
Det var hur kul som helst ju.

När Jocke gick så fick Jenny hans tre biljetter som var kvar så att Alec hade någon att åka ”Kanonen” med.
Jenny, som vunnit 2 kg choklad, var jättesur på att hon inte vann geisha, kexchoklad och chips! Hm… Tina, däremot, kämpade förgäves för att vinna en grill.
Helt plötsligt kommer det fram en tjej till Tina och ger henne fyra fribiljetter till ”Gasten”. Jag och Tina springer typ dit för att gå den. Jenny och Alec följer inte med. Vi får gå med tre killar, vilket var bra för vi trodde vi skulle få gå själva först. ”Gasten” var absolut inte som jag kommer ihåg att det var. Förr var det ju jätteotäckt men nu blev man knappt rädd.

Efter vi gått ”Gasten” så hade vi ju två biljetter kvar som vi gav bort till några som var på väg in.
Då kommer det fram en tjej och kille till oss och frågar om de får underhålla oss. De gör massa idiotiska saker och vi fattar inte varför. Det slutade med att vi stod och höll koll på våra väskor så de inte försökte lura oss.

Vi gick och tog mer lotter. Alec vann en liten chokladask. Hon tänkte spela på nr 18 men så hann någon före henne så hon tog nr 19 istället och vann. Det är så det ska gå till.
Jag vann också, jag vann 400 g. Daim. Tina, som spelade för säkert 300: - och hon var den som spelade för mest, vann en nyckelring. Vi tyckte det var en dyr nyckelring!

När vi kände oss klara på Liseberg vid åttatiden åkte vi hem till Alec och Teo och tog en snabbfika innan vi åkte hemåt.

Några stopp senare var vi hemma i Karlskoga igen.
När vi kommer till Frödningsplan ser vi, vad vi tror är några fjortisar i alldeles för lite kläder, stå och dansa för bilarna som åker förbi vid Konsum. Vi tittar ju på dem och så säger Tina: ”Vad är det där för idioter?” Kul att då behöva svara henne: ”Det är min lillasyster!”
När vi hade talat med Jennifer och hennes kompisar en stund ville man inget hellre än att hem och sova!



Jag och Jocke i "Hang-Hai", hittar du oss?


Jenny med sin choklad


Jocke och Jag i barnkarusellen, haha.


Nöjda och glada!


Alec i "Parisehjulet"


Jocke och Jag i "Parisehjulet"



Idag ringde klockan vid halv nio. Dags för match.
Tina kom hem till mig vid kvart i tio och vi åkte och köpte frukost innan vi åkte in till Degerfors. Jag skulle hem till mamma och byta bil och hämta mina matchkläder. När vi kommer hem till mamma kommer jag på att jag har ju inga nycklar med mig och mamma och Stefan är ju i Stockholm.
Ringde syrran och sa att jag kommer hem till henne hos pappa och hämtar hennes nyckel och får till svar: ”Ring typ mormor som är vaken istället!” Nej, du, lilla flicka som borde ha varit hemma och sovit igår kväll istället, jag hämtar nyckeln nu!
Hem till pappa och hämta nyckeln, hem till mamma och hämta kläderna, ner till Valla och spela match.

Vi vann matchen med 24-22 vilket var jättekul och det kändes som vi behövde det, även om jag inte fick vara med och spela i slutet. Jag är nämligen den första någonsin som fått ett rött kort för något jag tänkt att göra!

Så här var det: en Grumsspelare kommer springande och får ett kontringspass. Fia och jag springer efter henne, Fia var närmast henne och skriker något i stil med att ”det är lugnt, den går över!” men det gör den inte utan i händerna på spelaren så jag fortsätter jaga henne och sträcker ut armen mot henne men kommer på mig att rör jag henne nu så åker jag ut, så jag väljer att springa förbi henne istället. Då slänger hon sig ner på backen och skriker. Jag hör hur domaren blåser och jag tittar på honom och ser att han tittar på mig. Så tar han fram det röda kortet. Eftersom jag vet att jag inte har rört henne blir jag väl något tokig när han visar av mig från planen.
När jag går av kommer Grumstränare fram och frågar om jag verkligen fått rött.

Men, men vi vann ju i alla fall. Efter matchen kommer Grums tränare fram till mig igen och säger att han inte fattar hur jag kunde fått kortet när jag var en halvmeter ifrån henne. Det kändes faktiskt skönt att han gjorde det. Han hade tydligen kommit och fråga bänken också vad jag hade gjort.
Jennie, som är vår målvakt och spelaren som stod närmast, frågade också vad jag gjorde eftersom jag inte ens hade varit i närheten av henne.
Någon av våra spelare hade gått fram till domaren efteråt och frågat vad jag hade gjort, berättade Nattis och han hade svarat: ”Hon tänkte slå den ur händerna på henne!” Hm, jag tänkte göra massa mål också, borde han inte dömma dem med i så fall?
Ganska orättvist, tycker jag. Men vi vann ju i alla fall och under en tid på planen hade vi två stycken utvisade samtidigt, vi spelade alltså fyra mot sex och vinner den utvisningen med 2-1. Det är härligt.
Vi spelade kanonbra idag och det var så himla skönt att få vinna!


Nu ska jag nog ringa mamma och se hur konserten var igår, de var ju på Fleetwood Mac som jag med ville på, sen är det dags att krypa ner ensam i min kalla säng och sova innan man ska upp till jobbet imorgon.
Den här helgen har varit jättebra och precis vad jag behövde!

God Natt, världen!


I'm no superman!

Gissa vad det är säsongspremiär på ikväll kl. 20.00 på 6:an?
Och dubbelavsintt är det med! Längtar,längtrar,längtrar,längtrar!!!


Vill ha, Vill ha, Vill ha, Vill ha, Vill ha!!

I natt drömde jag att jag vann en så jävla snygg bil! Alltså, min drömbil. Tyvärr han jag ju inte köra den innan jag vaknade. Varför kan jag inte få vinna det på riktigt?! Det skulle verkligen göra min dag ju!


Kan jag inte få en sån här?


Sen så är jag lite sur på mig själv. Mamma och C/O ska åka på Fleetwood Mac i Stockholm i helgen och jag tänkte också köpa biljetter vilket jag inte gjorde och nu ångrar jag mig! Jag vill med se dem ju!


Jag vill också se dem!


Föresten spelade vi match mot Åmål i söndag. Vi förlorade med 19-17. Dessutom tror jag att vi har börjat avverkat våra Nathalieer. Först Natta och hennes knä, i söndag landa Nattis på armen och bröt den. Fortsätter vi så, så har vi ju inga spelare kvar efter halva säsongen ju!


Vad gör du på ditt jobb?

Det här är vad jag och mina arbetskamrater har gjort idag... eller snarare försökt lära oss att göra!
Helt sinnessjukt!




WALL, 20 ÅR!

Se upp systemet!!




Grattis Alexandra Wall på 20 års dagen!