KOLLA PÅ LILLY!

Såg de här på Operah (okej, jag har inget liv) igår och var tvugen att se reprisen idag! Det handlade om underbarn..
Hon kan knappt tala men ändå så är helt otrolig på detta.
Kolla klippet! :

http://www.youtube.com/watch?v=ul7BH-kZXjg

MAGALUF!

Då är man hemma från Magaluf igen då. Först vill jag bara säga till min gamla klass: up yours att ni inte ville åka dit.

  

Så here is the story about Magaluf 2008.

  

Fredagen den 29 augusti: Jag och Jessica ska alltså åka till Magaluf.  Skitstressig dag på jobbet den fredagen vi ska åka. Är inte taggad alls för att åka någonstans. Kommer hem och ska börja packa väskan och åka, då ringer pappa och berättar att min Vassis har dött. Han hade ju varit sjuk den veckan redan men när jag träffade honom dagen innan var han piggare än på länge. Saknad som aldrig!


I alla fall var jag beredd att ringa Jessica och ge henne 3.000 kr för hennes biljett så vi kunde stanna hemma. Istället berättar jag för mamma vad jag ska ha med mig till Magaluf och går upp och lägger mig.

  

Lördag den 30 augusti: Vid 00.30 kommer mamma upp till mig och säger till mig att jag måste gå upp för det är en halv timme kvar till vi ska sitta i bilen. Kommer ner och mamma har packat min väska (tack mamma)

Klär på mig och går ut och sätter mig i bilen. Måste ha sett ut som ett lik. Jessica kommer också ut och vi kör i väg.

När vi kommer ungefär till Espenäs (början av Karlskoga) möter vi blåljus och ser att det är två brandbilar.


Jessica: Åh, vad glad jag är att vi åker ifrån den här skiten

Erika: (tittar i backspegeln) Men de svänger ju där?!

Jessica: Gör de? (vänder sig om och tittar) MEN JAG SER JU ATT DET BRINNER?

Erika: VA? GÖR DU? Jag vill också se!!

Jessica: Stanna här och så kan du också titta.


Mm, precis som jag kunde stanna där. Men det var kul i alla fall.


Åker upp till Arlanda och är där i god tid. Vi sätter oss på en bänk och stirrar på folk. Då kommer det två ryssar med två jättestora väskor och ställer sig vid bänken bredvid och börjar rota och leta efter något i väskan. Jag och Jessica börjar skämta om att hon snart tar fram lillebror där ur, men det gör hon inte. Istället tar hon upp fem kilo tvättmedel. Men seriöst alltså? Vem låter gå fem kilo av ens packning till tvättmedel?


Vi checkar in och jag växlar pengar. Då kommer vi på att vi är hungriga. Hittar ett ställe som har mackor och det finns inget pris på dem, vi utgår då från att de var jättedyra. Men vi tänker ändå att det kanske är värt det, annars skulle vi få vänta säkert 6 timmar på mat. Vi tar varsin räkmacka och Jess tar en smoothie och jag en kopp te till. JAG FÅR BETALA 125 KR OCH JESSICA FICK BETALA 122 KR, kanske inte var värt det ändå.


Går mot gaten och boardar planet. Där däckar jag och Jessi i tre timmar och vaknar lagom till landning.


Vi går till bandet och ska hämta våra väskor och det tar för alltid för dem att komma. Tror att jag är på väg att få en hjärtattack innan de kommer. Vi tar packningen och går ut och sätter oss i bussen till hotellet.


Vi blir avsläppta på en gata och undrar var fan hotellet är och busschauffören börjar peka mot en gränd. Shit, vad blir det här? Vi hittade i alla fall hotellet nere i gränden och det var faktiskt riktigt bra. Kommer upp på vårt rum och visst är det litet men det duger. Stor balkong med havsutsikt.


Bestämmer oss för att gå ut och käka och kolla runt lite. Vi hamnar på "Happy Place" där Jess inte gjorde annat än och störa sig på någon vidrig servitör. Grejen var att han inte ens servera oss.


Vi gick hem och drack lite, men efter att ha varit vakna i typ 38 timmar kommer vi på att vi inte är så sugna på att dricka så vi bara går runt och kollar staden lite.

Vi hamnar på en 4D-bio. Herregud, vad rolig den var. Man satt med 3D glasögon i stolar som rörde sig och så kom det vind mot en. Helt klart värt att testa.


Vid 00.30 tog vi kvällen och gick hem och la oss.


 
Söndagen den 31 augusti:
Vi vaknade och tänkte att vi skulle gå ned till stranden. Vi tog en varsin macka och gick ner till stranden. Där låg vi typ hela dagen. Tog en paus och från stranden och gick och käka.

Gick hem och tog en sen siesta innan vi skulle göra ordning köttbullar och nudlar. Det var ju inte det lättaste öppna en konservburk med korkskruv och fällkniv. Men efter mycket så gick det till slut, men de köttbullarna alltså... de var så ihop tryckta och äckliga, smakade skinka. Men nudlarna var goda.


Gör oss i ordning och börjar tagga för fest. Ser att killarna (David, Patrik och Tobbe) som bor snett nedanför är ute så vi skriker SKÅL till dem. Snacka lite med dem och bjöd upp dem till oss. De kom upp och vi förfestade alla fem. Gick ned på stan allihopa och hamnade först på The Office. Det var ett brittiskt ställe som spelade bra musik men Dj:n snacka sönder låtarna, så vi gick vidare efter en stund. Då hamnade vi på Den Glade Viking istället. Där träffade vi på några tjejer (Jempa och Nathalie) som killarna kände hemifrån.  Där hade vi jättekul. Tjejerna snacka med en kille och då sa jag till Jess: Jag känner igen honom. "Neej det gör du inte!" svarade Jessica. Tillslut var jag tvungen att fråga honom vart han kom ifrån och han svarade: Karlskoga! Jasså, Jessica?! Haha, det var väl någon snubbe jag sett på stan, statt eller liknade...


Vi tog efter det strandpromenaden hem och bestämde att vi alla sju skulle se på stranden kl 12 dagen därpå och spela beachvolley. Sen blev det till att sova.

  

Måndagen den 1 september: Blir typ väckt av att det knackar på dörren och killarna säger att vi ska till stranden nu och att de går före.

Så vi går upp gör oss i ordning och redo för volley. Kommer ned till stranden och då har inte tjejerna kommit än. Vi lägger oss och solar och badar. Efter en timme kom tjejerna och de hade gått vilse. Då upptäcker vi: Det finns ju inte volleyboll nät? Men en dag på stranden blev det i alla fall.


Jag och Jessi går hem och lagar makaroner och korv. Korven var precis som köttbullarna dagen innan. Euw. När vi hade ätit knackade det på dörren och David säger att vi ska komma ned till dem. Där var tjejerna också. Så vi festar där och gå ner till Viking sen. Där fick jag och Jessica träffa vår stacker. Kommer fram en kille och säger: Har ni undvikigt oss hela resan? - Va? Då berättar han vilket flyg vi har åkte med, vilken transferbuss vi har åkt med, vilket hotell vi bor på, vilket plan vi förmodligen ska åka med hem, när vi har gått förbi hans hotell. Vad vill han? Sen så blev vi ju inte av med honom. Han hade tydligen bott i Degerfors och Karlskoga och trackade det total. Sen började han tracka allt. Jag blev så trött på honom och började bli otrevlig mot honom och gick till de andra. Jess blev sittande med honom HELA JÄVLA KVÄLLEN.

Vi som slapp snacka med honom hade kul, eller det hade väl Jessica med. Men så kom jag, Tobbe och Jempa på att vi är hungriga så vi går över vägen och sätter oss och äter. Under hela den här tiden sitter vi typ och tittar på Jess som snackar med Stackern.


Vi fortsätter ha kul på viking hela natten innan vi går hem.

På väg till hotellet möter vi några som bor på samma hotell som oss. Så vi kommer in nio stycken, ganska så fulla och kommer på att vi vill ha våra pass från receptionen. Det tror jag inte att surkuken i receptionen ville. Efter att stått och jiddra med honom en stund kommer han fram till mig och Jessica och börjar säga till oss att han ska ge passen till killarna men inte till oss eftersom killarna var fulla. Öh, okej?


Då kommer vi på att vi ska se hur många som får plats i hissen som tar 5 personer (man får plats max 3) jag tror vi står typ 6 pers där inne när Tobbe kommer och frågar om Patrik ska ha nycklarna och kastar dem till honom. Man ser i slowmotion hur nycklarna studsar på Jessicas fot och rakt ned i hisschaktet. Upps! Alla sju som ser det försöker inte ens rädda nycklarna utan bara står och tittar. Nu måste de alltså gå tillbaka till surkuken i receptionen och fixa detta. Då orkar inte vi mer. Jag, Jessica, Jempa och David går upp till vårt rum och sätter oss där. Efter en stund kommer de andra upp och hämtar dem. Skitarg på surkuken. Det kanske inte var så konstigt, men...

  

Tisdagen den 2 september: halv tre på eftermiddagen kommer Jessica in frågar: ska vi gå till stranden snart? MEN VARFÖR HAR DU INTE VÄCKT MIG? Jo, hon hade inte väckt mig för hon trodde jag skulle bli arg. Vi går ner till stranden men jag kunde inte ligga kvar. Efter en hård kväll var det absolut inte skönt att ligga på stranden, så vi går hem efter kanske en och en halv timme och går ut och äter i stället. Sen så tog vi en sväng förbi Grabbarna Grus och tog reda på vad en Sex on the Beach är.


Vi sätter oss på dricker på balkongen, jag och Jessica, men går sedan ner till killarna. Efteråt så går vi ner till Grabbarna Grus och drack drinkar. Jättetrevlig (snygg) bartender. Vi fick vad vi beställde och snacka med bartendern. Sen ska Jessica beställa en drink till och då säger bartendern: "Kom in och gör den själv". Så Jessica går in i baren och gör sin egen drink. Sen ska jag också beställa något mer och då får jag också göra det. Sen så får Jessica gå in och göra en drink till. Så jag har varit bartender på Grabbarna Grus i Magaluf!


Vi går vidare efter Grus till Viking. Där är Nathalie och Jempa också är. Men den första som kommer fram till mig och Jessica där inne är Stackern. "neej", tänkte vi. Som tur är kommer vår räddare och ber honom dra, så ser vi inte honom mer på den resan sen. Är kvar på viking tills det stänger och efter det drar vi tillbaka till Grabbarna Grus. När jag kommer dit säger Jess: "Erika, vi ska dansa nu!". "Nej, jag orkar inte." Då får Jessica ett psykbryt och ställer sig och skäller ut mig som bara den. Då går vi ut och hon fortsätter skrika. Sen säger hon att hon ska gå hem. Gör det då, tänker jag och det gör hon.

Efter en stund gå jag också hem och ska kolla hur Jess mår. Snacka full en människa kan vara. När jag kommer hem så är hon jätteglad, men hon klarar inte av att byta om på sig själv. Dessutom fastnar hon mellan sängen och väggen. Då knackar det på dörren och Tobbe kommer med min kamera, sen somnar han i min säng. Det här är första natten jag får sova på en sandig soffa.

  

Onsdagen den 3 september: Vaknar och min första tanke är: "Shit, vad den här soffan är sandig!"

Då kommer Jessica ut och viskar: "Vad gör han här?" Jag tror inte att hon var beredd på det.


Jag och Jessica rostar mackor, äter frukost och bråkar om vem som ska väcka honom, då kommer Tobbe ut från sovrummet, hur förvirrad som helst. Irrar runt ett varv i vårt kök, ut på balkongen och tittar efter sina kompisar, tillbaka in i köket och frågar om jag och Jess ska till stranden nu. Fortsätter irra runt och ut genom dörren. Den synen var inte att leka med och jag och Jessi höll på att bryta ihop.


Vi gick ned till stranden men Jessica var typ skitdålig sen dagen innan så hon skulle gå hem och sen komma tillbaka. När det har gått 40 min tänker jag att det kanske är bäst att gå hem och se hur det är med henne.  När jag kommer hem somnar vi och vaknar igen några timmar senare.


Vi tog ett varv i Magaluf. Jessica köpte ett par skor jättebilligt. Sen går vi och äter. Äter på Godfather´s steakhouse. Maten var det inget fel på men efter det blev vi dåliga. Vi går hem och köper med oss en vinare på vägen.


Vi korkar upp men efter maten är vi inte alls så taggade som vi borde vara. Vi går ner till Grus istället och sätter oss i utebaren och beställer. Då kommer bartendern från dagen innan och säger: Men det är ju gästbartendrarna. Haha. Kul att han kände igen oss.

Grabbarna Grus skulle ha bartömning typ en timme senare så vi går ner till Viking och kollar runt lite. Tillbaka till Grus. Betalar 20 euro och får dricka vad vi vill och hur mycket vi vill hela kvällen. Då kommer även Patrik och Tobbe in. Vi har skitkul och lever verkligen ut det där med drick hur mycket du vill, kan jag lova...


Vid femtiden håller jag på att bli tokig på Jessica så jag går hem. Jag tar mitt täcke och går ut på balkongen och sätter mig. Det här är första gången jag är ensam sen vi kom till Magaluf, sen Vassis dog, sen allt. Bryter ihop där ute och gråter som bara den. Drar sönder gardinerna och somnar sittande mot väggen. Det var hur skönt som helst. Vaknar till och tänker att här kan jag ju inte ligga! Ställer mig upp och ska gå in, snubblar i den hängande gardinen, slår i fötterna i en stol och hamnar liggandes i soffan och har hur ont som helst. Däckar i soffan till jag vaknar av att Jessi stå och, inte knackar, utan skriker utanför att jag ska öppna. Kollar vad klockan är, 07.50, går och öppnar. In kommer Jessica, full som ett as, iklädd ett afro! Efter kommer Patrik i hatt dragandes på en palm. Då skriker Jess att: "Vi ska plantera den på balkongen". Lägger mig på soffan igen, skitsur är jag fortfarande men jag somnar till. Vaknar en stund senare av att dörren står öppen. Men vad i helvetet, Jessi visste ju redan att jag var arg på henne så vet inte riktigt vad hon tänkte?! Jag börjar skrika åt henne och slå i dörrar och gud vet allt. Tillbaka till soffan och somnar. Vaknar till igen och kommer på att här ska ju inte jag sova. Tar mitt täcke och är på väg in till min säng, men nej, inte idag heller. Där ligger nämligen Patrik och sover idag. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!


Torsdagen den 4 september: Vaknar och min första tanke är: "Shit, vad den här soffan är sandig!"


Är fortfarande så förbannad på Jessica så det finns inte. Går ner till stranden och lägger mig ensam med min ipod. Klagar hela tiden på hur ont i tån jag har. Kommer hem efter två timmar. Då ska Jessica gå till stranden med killarna och jag lägger mig och sover.

När jag vaknar tänkte jag lägga mig och sola vid polen, då kommer Jessica hem och jag går. Lägger mig där en halv timme kanske innan jag går in igen. När jag kommer hem ligger Jessica och sover. Jag ställer mig i duschen och tittar på min onda tå. Den är helt uppsvullen och blå. Haltar in till Jessica, som jag inte har snackat med på hela dagen, och väcker henne genom att skrika: JAG HAR BRUTIT TÅN! Haha, vi tittar och tror att jag verkligen har gjort det. Skickar sms till mamma (de åkte också till Mallorca den 2 september och bodde en stad bort) som sitter på restaurang och äter. Hon får väl panik och säger att hon ska komma. Jag och Jess som är dåliga säger till henne att ta med tabletter mot uttorkning och andra tabletter.

Jessica berättar då att hon har träffat en kompis från Kristinehamn som jobbar som bartender på en av barerna och att vi ska dit ikväll.


Jag och Jessica går och äter på Pouro Rico, slitna och sjuka. Då kommer mamma, Marie och syster när vi sitter där. Vi får våra tabletter och mamma tittar min tå (den var inte bruten, bara stukad som fan). Då börjar jag och Jessica berätta om allt som har hänt. Snacka om att det inte gick att få tyst på oss. Våra kära mödrar följer med till vårt hotell och tittar (vi kanske borde ha städat först) men de var typ "avundsjuka" för vi hade havsutsikt och inte dem. Efter det går de och vi träffade inte dem något mer.


Jag och Jess börjar göra oss ordning efter de har gått, dessutom tar vi en sovpaus. Vi går ner till killarna och festar med dem. Sen ska vi ut och hitta Jessis polares bar. Det var ganska svårt att hitta dit men vi lyckades med det i alla fall. Jag och Jessica blir bjudna på varsin drink och shoot av den här killen. Sen beställer Jessica en till och han bjuder på den med. Ingen av oss var speciellt taggade att dricka tror jag, men vi drar ner på Viking. Men trötta som vi var bestämde vi oss att gå tillbaka till Jess kompis på Casablanca och typ säga god natt, klockan var ju ändå halv fyra.


Väl tillbaka på Casablanca blir vi bjudna på ännu mer drinkar och till slut så är vi ganska packade. Vi betalade inte mycket. En gång fick vi betala 5 euro (han sa 4 euro, men fick 5 av oss) för två drinkar och en gång fick vi betala 1 euro var för varsin drink. De gånger vi fick betala var för att det satt mycket folk i baren just då så han inte kunde bjuda. Så vi betalar sammanlagt 7 euro för säkert 10 drinkar var. 70 spänn - 10 drinkar, inte dåligt det inte!

Stamplar hem runt sex, halv sju. JAG OCH JESSICA ÄR INTE OSAMS! Då tänkte jag rosta mackor men de var slut. Jessica, som hunnit byta om, får så snällt ta på sig igen och följa med hela vägen tillbaka och köpa mackor med mig.

Kommer tillbaka och är lite rädd för att någon sover i min säng, typ David (han var ju faktiskt den enda som inte sov i den av killarna) men får faktiskt ha den ifred, så jag lägger mig och sover.

  

Fredagen den 5 september: vaknar halv ett av att städerskan har sönder en flaska utanför vårt hotellrum. Vaknar och frågar Jessica om hon inte ville gå till stranden, men hon sover så jag lägger mig också och sover i en timme till. Då vaknar jag och frågar Jessica om hon inte ville gå till stranden, men hon sover så jag lägger mig och sover en timme till. Vaknar igen efter en timme och frågar Jessica om hon inte ville gå till stranden. Då vaknar hon med ett ryck vaknar hon och det är nog bland det roligaste jag har sätt. Så jag fick tillslut upp henne vid halv tre.


Vi går ner till stranden och killarna frågar om vi är rädda för att väcka varandra (sist hade ju inte Jessica väckt mig och nu hade jag ju inte väckt henne). Vi solar och bada typ resten av dagen.

När jag och Jessica ligger och solar så kommer David och frågar om vi vet när bussen går nästa dag. "Ja, halv tio", säger vi. Så går vi och badar då kommer Patrik och frågar om vi vet när bussen går nästa dag. "Ja, halv tio", säger vi. Så går vi upp och alla ligger och solar då frågar Tobbe om vi vet när bussen går nästa dag. Då bröt jag och Jessica ihop och frågade om de kommunicerade alls med varandra? Nu hade ju faktiskt alla frågat.


Vi går hem och ska ut och kolla i affärer och äta. Jag och Jessica vill testa Paella som är Spaniens nationalrätt så vi går in på ett mysigt ställe. Personalen därinne var som de på Roy och Rogers mack, eller de såg ut så i alla fall. Vi beställer paella och farbrorn kommer med ett litet bor och ställer vid vårat och sen häller han upp maten åt oss, viker ihop sitt lilla bord och går därifrån. Det var faktiskt jättegott med paella, det trodde vi inte.

Efteråt beställer vi också glass med grädde och jordgubbar. Mums!!


Kommer hem och går till grabbarna och sitter och snackar. Jag och Jessica dricker inte den kvällen, vi skulle ju köra från Arlanda och så dagen efter. Men vi ska med ut i alla fall. Vi går till Casablanca och tittar efter Jessicas kompis men han var ledig men bartendern trodde han kunde vara på E4:an, så vi gick dit och där satt han. Jessica satt sig och snacka med honom och vi andra satte oss i en soffa. Då kommer det in ett gäng och en kille lägger sig på bardisken, sen sprutar de ner han med grädde och sprit och alla tjejer slickar rent honom, typ. Det var jätteroligt.


Eftersom ingen av oss festar så ska vi gå hem, men tror inte att någon av oss vill det egentligen så vi bestämmer oss för att gå till McDonalds, men det var stängt. Då blir vi besvikna för vi tror att vi måste gå hem, men inte då. Vi hittade Burger King istället. Sitter där och snackar en stund, det är först här som killarna får höra om pulikaner, haha.


Vi går hem och packar allt och lägger oss och sover.

  

Lördagen den 6 september: vi vaknar vid åtta och packar klart och äter. Ska gå ner ungefär kvart över nio och checka ut, MEN INGEN ÄR JU DÄR! Står där till 09.25 innan vi får checka ut. Ska gå till bussen som ska ta oss till flyget och ser att bussen åker iväg. VAD SKA VI GÖRA? Börjar i panik se oss om efter en taxi men då kommer, vad vi tror är, en ny buss. Ut kommer en jättearg chaufför och skriker åt oss. Vi hoppar ju på och ser att killarna redan är på. Då hade de, när bussen började åka, gått fram till chauffören och sagt att två till skulle med. Så han hade kört ett varv runt kvarteret och hämtat upp oss igen. Haha. I bussen finns också Stackern.


Kommer till flygplatsen och checkar in. Ska gå och vänta på att boarda planet och då är det en jävla timme sent. Hm, inte direkt det man hade hoppats på. Kommer i alla fall på planet och åker till Sverige. Väl på Arlanda ska vi vänta på väskorna. Då kommer the Poodles och går förbi. Vi sätter oss på ett bagageband som står still och väntar på att våra väskor ska komma på bandet bredvid. Helt plötsligt går bandet som vi sitter på igång och vi flyger av och skriker jättehögt. Tror att hela Arlanda kan ha hört oss kanske.


Tillslut kommer våra väskor i alla fall och jag och Jess går ut och sätter oss på en bänk och väntar på bussen som ska ta oss till långtidsparkeringen kommer. Gud, vad det var kallt! Vi hoppar på bussen och vi tippar på att vi kan vara i Degerfors runt åtta, halv 9. Kommer till bilen och ska köra därifrån men då kommer vi inte ut, det står att det är fel på biljetten. Så vi går in i ett litet hus och ska betala där, men nej, då har både jag och Jess visa elektronkort och maskinen tar inte det och den tar inte heller euro, så vi får glatt åka tillbaka ner till Arlanda med buss, ta ut pengar och vänta på att det kommer en ny buss som tar oss till långtidsparkeringen, då kan vi åka ut sen.

"Okej, så vi förlorade en timme, vi kommer ändå vara hemma vid nio", tänkte vi. Yes, that's right... NOT! Tog fel väg från Arlanda och hamnade i Uppsala och hittade inte därifrån. Tänkte att jag ringer min kusin som ändå bott där men var är han när man behöver honom?


Tillslut hamnade vi på McDonalds i Enköping och fick i oss mat. Stanna inte där länge för det var såååå kallt, kanske inte är konstigt att vi tyckte det eftersom vi har haft mer än dubbelt så varmt som det är hemma.

Efter det gick allt bra. Parkerade på Agensgatan kl. 23.30, bara några timmar efter deadline.


Så himla underbart har vi haft och jag tycker synd om er som har varit här hemma.

Det här är var vi har varit med om minus massor med roliga detaljer och historier som finns.


Jag har även lärt mig att det heter Grogg om det bara är två ingredienser och är det fler än två heter det drink. Alltså vodka + sprite är en grogg, vodka + sprite + lime är en drink.


Dessutom har jag lärt mig att det finns inget värre folk än BRITTER. De var ju över allt och skrek med sin fula dialekter: "OY MATE!" Kunde ha slagit dem!


Men tack alla som var med i Magaluf -08!

LOVE      ERIKA!

(tog tyvärr inte så mycket bilder)

Lördag:

   


Söndag:

 

Måndag:
   




Tisdag:

   
   
   

Onsdag:

   
  


Fredag: