Kent och Efterlyst.

Okej, jag vet att antingen älskar man Kent eller också så klarar man inte av dem för fem öre, men den här videon är i alla fall värd att se, om inte annat så speeda fram till slutet och se sista halvminuten.
Kent tar upp åtta olösta fall om försvunna människor som visats i "Efterlyst". Snacka om budskap!

Yasmine Sassi, 7 februari 2007. Försvann utanför familjens bostad i Flemingsberg i södra Stockholm när hon skulle hämta tvätt.
Jacob Thorén, 16 april 2008. Jacob från Göteborg försvann tidigt på morgonen efter en utekväll med sina vänner. Föräldrarna hörde honom komma hem 04.23, då han åkte iväg med familjens bil. Bilen hittades i Stenungsbaden där också nyckeln låg slängd. Där slutar spåren efter Jacob.
Daniel Olsson Smith, 26 september 2008. Daniel försvann från sitt hem i Uddevalla efter att ha tillbringat dagen med sin familj. Bilen hittades olåst med alla Daniels tillhörigheter kvar. Han var skuldsatt och jobbade inom byggbranschen. Systern har utlovat en belöning till den som kan komma med avgörande tips men det har inte gett något. Polisen misstänker mord.
Victor Hasselström, 19 mars 2009. Victor försvann under en utekväll på Dannes bar i Eskilstuna. Dykningar har gjorts i ån som ligger nära den krog där han spenderade kvällen men inga spår efter Victor har hittats. Polisen utreder mord.
Pia Byström, 14 november 2000. Natten mot tisdagen försvann den då 28-åriga Pia Byström från sin bostad på Tallhultsvägen 10 i Hagfors. Pia lämnade man och två barn efter sig. 
Sargonia Dankha, 13 november 1995. Sargonia Dankha misstänks ha mördats. Hon var 21 år när hon försvann och hade precis flyttat från sina föräldrar till en egen lägenhet i Linköping. Klockan  10.45 lämnade hon Riksbyggen i Linköping, där hon uträttat ett ärende. Klockan 11.30 skulle hon träffa en väninna i centrum. Väninnan väntade länge men Sargonia dök aldrig upp. En 45-årig man och före detta pojkvän har varit misstänkt och suttit häktad för försvinnandet men har friats.
Annelie Ojonen, 19 september 1997. Fem dagar efter försvinnandet hittades ett intressant spår på en gammal skjutbana alldeles intill Annelie Ojonens bostad i Hässleby på Öland. Ett handavtryck och orden ”HELP ME” fanns ritade i sanden.
Jasmina Jasharaj, 28 juli 1997. Den då 6-åriga Jasmina gick ut för att leka med några kamrater i Sävsjö. Men hon kom aldrig hem igen och hennes familj lever fortfarande i ovisshet.




Jävla handboll!

Jag har skikit mig hes på den här matchen de visade ikväll, men de hjälpte faan inte.
Tokig är jag och de är fan inte långt bort från tårarna alltså!

Jag hade ju satsa dem i topp-fem-listan!

JÄVLA SKIT!

 


Kims tal innan matchen:

"Det ska bara bli kul. Vi har allt att spela för.

Jag ska personligen avrätta den människan som går in och tycker att det är kört.

Det är verkligen läge att visa om man har stake eller om man viker ner sig. För min del får jag gärna bli hatad i Tyskland. Om jag så ska dra det här laget själv så ska jag fan i mig slå de här tyskarna. Det får bli något utöver det vanliga."

Även om han gjorde det han har sagt så behövs det ju mer än en person att driva ett lag.
Kim var hur som helst matchvinnare!


Sveriges godbitar...

Kan man göra annat än att älska gänget i Köping? ♥
Dessutom kan man nog lära sig ett och annat av dem!

You gotta make your own kind of music
Sing your own special song,
Make your own kind of music
Even if nobody else sings along.



- Har du ont i munnen?
- Nej, jag har inte ont i munnen.
- Vart har du ont då?
- Jag har ont i käften!


 


Blåmärken på knäna?

Haha, ja tack!
Idag har jag kört banor på Boda minsann. Jennie och hennes kompisar var där. En av dem var tvungen att åka efter ett tag men Jennie och Emelie gav sig på att klara alla.

När jag slutade vid fem hängde jag med på. Då hade de typ 8 banor kvar och så klart de tre svåraste. Men vi tog dem alla. Så idag har jag kört: Turbo (den svåraste och två gånger för jag tappa locket på lådan första gången), Race, Spindelnätet, Galleriet, Geniet, Mumien, Röda linjen och Djungeln. De var inte igår jag körde så många på en dag, haha. Det var verkligen superkul.

 

Mer synd var det om Jenny. Hon satt hemma och väntade på att jag skulle komma och hämta henne. Jag blev väl bara sisådär 2 timmar sen?

Vi åkte in till Degerfors och hämtade en väska som jag ska ha till Irland. Sen åkte vi och handlade mat och chips.

På väg hem skulle vi förbi farfar och farmor och hämta en julklapp jag har kvar där men de var inte hemma utan uppe hos pappa och Maria, så jag och Jenny åkte hem.

 

Jenny sitter kattvakt åt Tina (eller åt Tinas katt Belse) för att Tina är i Idre med skolan, så vi åkte dit och lagade mat. Shit vad grymma vi är på lövbiff med potatiskroketter, alltså.

Tittade på ”Robinson” och sedan på ”Scary movie 2”, vilken sjuk film, länge sen jag såg de filmerna.

Men hur som helst så tittade vi aldrig klart för Kusinvitamin ringde och ville ha skjuts, så skjutsade dem.

Fick även höra av dem att de har planerat att åka till Alanya så gott som samtidigt som oss. Hoppas det blir samtidigt, det är ju roligare om man är fler, haha.

 Och nu sitter jag hemma i soffan.

 

Vad på gång då?

Irland på måndag till torsdag. ÄNTLIGEN!

Till helgen, alltså om en vecka verkar det bli lite fest.

Sara fyller 25 och har fest 6 februari.

Sen, eftersom jag är så bra på att planera saker, så ska jag ha min födelsedagsfest 1 april. Snacka om att vara ute i god tid. Känner dock att det är lite tidigt att skicka ut inbjudningarna, haha.

 

Nej nu ska jag titta på ”The O.C.” tills jag somnar.
Vet inte om jag hinner uppdatera något mer innan Irland och om inte önska mig trevlig resa!


Får väl bjuda på den här bilden en gång till då.


.

Jag har precis satt i mig en Felixs tacopaj och nu blir det of to work.
Sen blir det jobba hela helgen och på måndag bär det äntligen av till IRLAND! Och som hon längtar...



Jävla halka och jävla idiot!

Oj vilken idiot jag och Jenny stötte på igår.

Vi hade beställt mat i Skranta korset och sen skulle vi hem till Murra. Vi skulle fördriva tiden medans vi väntade på maten och åkte genom stan.

De håller ju på att bygga om vid bion och har ställt upp ett trafikljus som gör att det blir ganska lång kö där.

Vi låg som tredje bil och innan oss låg de en röd bil.

Vi startar vi trafikljuset och kör försiktigt allihop eftersom det var glashalt hela vägen på kullerstenen.

Vi både möter massa bilar och kommer massa bilar bakifrån. Då bestämmer sig han i första bilen för att göra en tvärnit för att göra en vänstersväng in på Nordea. Killen i den röda bilen får köra upp jämsides med den första bilen lite grann men hinner stanna. Jag däremot får slå på en tvärnit men ingenting händer då det är isgata. Jag hinner svänga lite till vänster som om jag ska köra om den röda bilen men får möte så får köra tillbaka igen, får inte stopp på bilen utan kör rakt in i den röda bilens bakända! Det small till som aldrig förr. Jag trodde hela min framvagn var intryckt. Eller min och min, jag hade mamma och Stefans bil.

Första bilen gör sin jävla vänstersväng som ingenting, den röda bilen åker och ställer sig och väntar på parkeringen så jag stannar där. Han säger att det är lugnt och ingen av bilarna hade blivit speciellt skadade. Jag hade lite repor fram bara.

Killen i den röda bilen säger något i stil med: ”Jävla idiot, han lade på en tvärnit så jag höll ju på att landa i honom.”

Jag sa: ”Ja jag hade ju inte en chans att stanna:”

 

När jag kom in i bilen igen var jag så himla skakis och Jenny hade typ ont i magen. Mina händer skakade verkligen.

De var ju idioten i första bilens fel, helt klart, men hade det blivit något hade de ju varit jag som åkt dit på det. Gud vad skönt att det gick som det gick i alla fall.

Hur smart är man om man ska göra en vänstersväng med bilar både bakom sig och möte och då lägger på en tvärnit när det är sådan halka som det är? Som jag har sagt massor med gånger i det här inlägget: IDIOT!

 

Idag skulle jag luncha med pappa i Kristinehamn, han har blivit flyttad dit med sitt jobb. Skulle möta upp pappa kl.12 men vaknar hemma tio i tolv. Hm, kom lite, lite, lite sen, men de gjorde inget. Pappa höll ändå på med något som var tvungen att vara klart kl. 12 på jobbet så det blev ganska bra i alla fall.

Vi på det som jag kallar ”Jessis thai” eftersom Jessi alltid vill äta där.

Efter det så åkte vi så pappa fick visa vart han jobbade någonstans nu.

Sen åkte vi till ICA Maxi och köpte en ny DVD-spelare till mig. Min fungerar inte som den ska längre. Ibland kan man titta på film i flera timmar utan att den gör något och ibland kan man inte ens titta i tio minuter innan det börjar hacka i filmerna. Men nu har jag i alla fall en ny. Pappa betalade för den med, så tack så mycket, daddy.

 

När jag kom hem så kom mamma och Jennifer förbi en sväng. Mamma hade med sig min tvättkorg med, tack, mamma.

Jag bakade hallonpaj igår som jag hade kvar av som jag bjöd på.

Mamma tittade även ut saker jag ska beställa med åt henne ur H&M-katalogen.  Sen tog även mamma hand om min disk, tack, mamma.

 

Nu ska jag gå hem till Tina, jag har nämligen blivit lovad spagetti och köttfärssås där. Hon tycker att det är bra om jag kommer så snart som möjligt så hon inte behöver plugga mer. Haha, bäst jag springer bort.

 

IRLAND COUNT DOWN: 6 dagar kvar!




Pappa


Mamma


Syster


En kväll full av kärlek...

Ojojoj, vilken kväll som börjar ta slut.

Jag och Tina har suttit och ifrågasatt om Jenny fortfarande är full sen igår.

Först så är hon snål som aldrig förr och vägrar bjuda Tina på mer en typ två chips… enda till hon själv ville smaka på Tinas ost. Jag däremot kunde äta hur mycket chips jag ville.

 

Efter mycket om och men lyckas vi övertala Jenny att vara med och spela TP trotts att hon inte fick ha barnfrågorna.

Efter en stund sitter jag och tittar på Jenny. Då ligger hon i soffan och gör figurer i skuggan på väggen med sin hand samtidigt som hon småfnissar. Sen gör hon en snabb rörelse och bryter ihop så tårarna rinner ned för kinderna på henne. Oj, vad skuggdjur kan vara roliga.

Efter det gick allting snett.

 

Fråga på TP: ”Vad heter uppföljaren till ”The Mummy”?”

Jenny: ”The Daddy”!

 

Fråga på TP: ”Vad heter Medelhavets största ö?”

Jenny: ”Kanarieöarna!”

Erika och Tina: ”Men det är ju en ögrupp.”

Jenny: ”Grand Canaria, då”
Tina och Erika: ”Ja den är med i Kanarieöarna men den ögruppen ligger ju inte i Medelhavet”

Jenny: ”Men Teneriffa då?”

 

Jenny skrattar åt allt och fäller dumma kommentarer hela tiden. Då säger jag att jag är glad att jag inte sitter bredvid henne på ett flygplan just nu för då hade jag inte haft någonstans att ta vägen.
Jenny: ”Du hade ju alltid kunnat gå till toaletten… eller hoppat ut!” Sen bryter hon ihop igen.

 

Jag fick en fråga jag inte kunde på TP och jag tyckte svaret var dumt så jag sa ”CP” till frågan.
Jenny svarar mig: ”Du är CP!” Sen bryter hon ihop av skratt igen.

 

Jag var klar med mina tårtbitar i spelet först och då ska Jenny och Tina välja kategori åt mig på sista frågan. Tina sitter helt inne i TV:n när Jenny böjer sig över till henne och viskar: ”Vi tar gul. Gul. GUL!!” Sista gången skrek hon rakt i örat på Tina så hon lär ju blivit döv. Sen bryter hon ihop av skratt… igen!

 

När vi hade spelat klart (och jag hade vunnit) har vi på nyheterna på TV:n. På TV:n visas just då ett inslag om all snö och de är en lastbil i bild. Då börjar Jenny göra ljudeffekter till lastbilen: ”DOH, DOH, DOH.” precis som en lastbil låter när den backar. Sen bryter hon ihop igen.

 

Klockan 23.42 kommer kommentaren. Jenny hävdar hela tiden att hon faktiskt är pigg och inte trött, så säger hon: ”Man kanske skulle ta sig en återställare och komma igång igen!” Jag och Tina som är lagom trötta bara tittar på henne.

 

 Jenny kommer på att de här med att göra ljudeffekter till TV är jättekul så jag föreslår att hon ska börja jobba som dubbare till tecknade filmer.

Jenny: ”Ja! Tänk att vara sköldpaddan i ’På andra sidan häcken’” , sen börjar hon gå som en pingvin.
Tina: "Ja man lär ju knappast behöva skriva dumma repliker åt dig då!"
Drömjobb? Sköldpadda i ”På andra sidan häcken”!
 

På något sett måste Jenny ha börjat smitta av sig för när hon ska gå hem kastar jag mig över henne och slänger ner henne i sängen. Sen bryter vi bägge ihop. Tina ifrågasätter bara vad jag fått för ryck.

 

När Jenny och Tina ska gå ber jag dem ta med sig soporna ut. De blir ju såklart diskussion om varför Jenny måste ta dem, men de var ju såklart för att Tina hade massa saker att bära på.

Tina säger: ”Men ta spelen och de här så tar jag soporna.”
Jenny: ”Du är en sopa!”

 

Haha, shit vad jag har skrattat åt Jenny ikväll alltså.
En så himla rolig kväll som jag inte ville skulle ta slut!



2010!

Igår firades det nyår precis i min smak!

Jag har ju sagt att jag ska gå in i det här året utan förväntningar och det har jag verkligen gjort.

Läste mitt första blogginlägg för 2009 och de var verkligen bara skit, så blev året lika. Igår har de jag kul, så hoppas att året blir lika.

 

Igår så var jag hemma hos pappa och Maria och åt mat på dagen. Farmor, farfar och (såklart) Richard var där med.

Hem göra sig ordning lite till innan de blev hem till Tina, för att sedan gå ut och äta.
Jag, Jess, Jenny, Tina och Malin käkade på Katrinedalskrogen, mysigt och gott.


Vidare hem till Murra och Jerry och satt och snackade, drack och bara tog det soft. Efter en stund kom Blirren och Aid också.

Strax innan 12-slaget gick vi ut och började göra oss klara för att ta emot 2010. Helt plötsligt small de raketer överallt och vi hade ju en minut kvar. Då säger Malin något i stil med att vi är nog sena, så vi började räkna ner från 10 och sen skrek vi gott nytt år och skålade. Sen tände Jerry raketerna.

 

Vi blev kvar hos Murra till ca kl. 01.00 sen skulle Tina skjutsa folk i Dfs så jag och Jenny följde med Jess hem en sväng där mamma och Stefan med var.


När Tina kom och hämtade oss sen så åkte vi hem och sov. Bara två fyllesamtal fick jag av Wall i natt!

 

Haha Gott nytt år allihop.

 

Här kommer en sammanfattning av mitt 2009 som jag inte tyckte var superbra!

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Ja, om inte annat var jag på platser jag inte varit förut.
Höll du några av dina nyårslöften?: Eftersom jag inte kan hålla dem så hade jag inga.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Yes!
Dog någon som stod dig nära?: Nej de var det inte.
Vilka länder besökte du?: Sverige (självklart), Frankrike och Bulgarien.
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: Får nog säga midsommar.
Största misstaget?: Jag vet inte.
Har du varit sjuk eller skadat dig?: Yes, en inte allt för rolig blindtarmsoperation.

 

Bästa köpet?: Resor?
Vad spenderade du mest pengar på?: Hyran?
Gjorde någonting dig riktigt glad?: Ja sommaren.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: ”Svennebanan” och all Jessis danska rap
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Vet inte, beror när på året.
Vad önskar du att du gjort mer?: Hittat på saker och tvingat med mina vänner.
Vad önskar du att du gjort mindre?: Vet inte.
Hur tillbringar du julen? : Hos Malin och Magnus, vidare till farmor och farfar, hem till mamma för att fira juldagen hos mormor
Blev du kär i år?: Jao
Favoritprogram på TV?: Hm, de jag tittade mest på var nog ”Scrubs”
Bästa boken du läste i år?: Jag har inte läst någon bok i år om inte H&M-katalogen räknas?
Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Digitalkamera
Något du önskade dig men inte fick?: Nej inte vad jag kan komma på.
Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Jag firade i fyra dagar. Morfar och Stina lördagen, hade en misslyckad fest lördagen, mammas släkt söndagen, kompisarna på måndagen som jag fyllde på, pappas släkt tisdagen.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Ja de finns det absolut.
Vad fick dig att må bra?: De små sakerna med mina kompisar.
Vem saknade du?: Jaa-a?

 

Januari: Efter att året hade börjat helt katastrof med nyår och en förkylning och livet inte var så himla rockigt så hände det i alla fall en hel del kul med jobbet.

Den 10 januari så var vi alla iväg och tittade på nyårsrevyn, min date var såklart Jessica.

Boda hade även rixmöte som var kul med lite fest.

 

Februari: Den här månaden hände de ganska mycket i. 1 till 4 februari var Boda-gänget i Paris. De var Disneyland, Eiffeltornet och allt som hör Paris till. Även en helt sjuk natt på bästa nattklubben ever!

13 februari fick vi familjen äntligen reda på vad mamma hade klurat ut i julklapp och hamnade på en Stefan och Krister-buskis i Skara.

24 till 25 februari vad det dags för årets första kryssning. Sara, Camilla och jag gjorde Östersjön osäkert tillsammans med 500 pensionärer.

 

Mars: Mars bjöd på en del småfester men inget stort.
Den 22 mars åkte jag, Jenny, Tina och Jessi iväg på EM-kval i handboll som Sverige såklart vann. Det var jättekul och Jenny hade ju aldrig varit på handboll förut.

 

April: Min 20 års dag firades i 4 dagar med en fest som spårade ur något ordentligt.

Påsken var lugn. Var hundvakt, eller tantvakt, åt Murra.  

15-16 april var vi i Lysekil och Göteborg. Alec, Jess och jag var på chokladprovning. Gott och intressant.

På valborg skulle jag och mina fnask åka bort, men så blev det inte. Istället spenderade 29 april till 3 maj i Lysekil.

 

Maj: Som sagt började månaden i Lysekil. Annat som den här månaden bjöd på var jobb, jobb och jobb.

Den 9 maj hann systrarna Smeds/Nielsen i alla fall med SM-slutspelen i Globen.

14 maj sprang jag, Jess, Tina och våra mammor vårrusen och det gick bättre för mig än vad jag trodde.

En av de två festerna jag hann med i maj var Camilla och Mickes inflyttnings fest den 23 maj som var riktigt rolig. I och med den så avbröt jag även mitt alkoholbreak som jag hade haft sen min födelsedag. 49 dagar utan alkohol, de ni!

 

Juni: De första 10 dagarna i juni var det bara jobb.

Den 12 juni tog Alec studenten och jag och Jess åkte ner till henne över natten och firade med henne.

17 till 18 juni hade vi sommarresa med Boda-gänget och åkte ut och sov i kåtan i Ljustjärn.  Det var riktigt mysigt.

Hann knappt hem från Ljustjärn innan de var vidare till Smögen över midsommar, 18 till 21 juni. Jag, Jess, Stoffe, Andreas och Ronny hade packat husvagnen och det blev kanske den sjukaste resan någonsin, med fulla gubbar och punkterade däck.

23 juni var det dags för mig och bli sjuker och läggas upp på operationsbordet och bli av med min blidtarm som inte var så rockigt. 3 veckors sjukskrivning ledde det till.

28 till 29 juni skulle vi på kryssning där alla var fulla utom jag eftersom jag gick på morfintabletter hela resan.

 

Juli: Slutet av juni och början av juli var de varmaste två veckorna på hela året och de spenderade inne i soffan/sängen eftersom jag var sjukskrivning.

Helgen 10 till 12 juli hade vi DUNDERFEST i Mölle. Eller dunderfesten var på lördagen men Smögengänget festa även på fredagen. På lördagen kom alla andra vi känner också.

17 till 19 juli vet jag inte hur men på något sett hamnade jag på Folkracefestival i Motala, vilket med var jätte kul.

29 juli till 1 augusti var det Putte i Parken och jag och Camilla jobbade, gick på PIP, jobbade, gick på PIP, jobbade… ja, ni fattar.

 

Augusti: 5 till 7 augusti var jag hos Erika i Linköping, fest och shopping resulterade det i.

15 till 22 augusti var det dags att ta flyget ner till Bulgarien. Blandade känslor inför/på den resan.

 

September: 5 september var det dags för årets höjdpunkt på Statt: Björn Rosenström! Drag som vanligt.

19 september bjöd även på galnaste lagfesten någonsin med ett nybildat Degerfors HK dam.

 

Oktober: Oktober bjöd mest på handbollsmatcher vilket var jättekul eftersom det är flera år sen jag spelade handboll.

 9 till 10 oktober åkte jag, Jenny och Tina ner och överraskade Alec i Göteborg. Ett besök på Liseberg utan köer var underbart.

 

November: 10 november kom brorsan.

28 november firade vi Jennys 20 års dag och hon fick ett fallskärmshopp av oss.

 

December: 1 till 2 december firade vi morfars 85:e födelsedag på tredje kryssningen för i år. Släkten var galna och morfar drack koskinkorva direkt ur flaskan.

19 till 20 december var det dags att åka till Tjörn för Teos födelsedagsfest med tema ”Coctail”. Raketer sköts både inne och ute.

 

Sen så var det nog slut på 2009s bravader.
Dock inte att glömma: En hel del sjuka festkvällar!

 

2009ÅRS TOPP TRE-LISTA!

FÖRSTA PLATS: MIDSOMMAR PÅ SMÖGEN

ANDRA PLATS: PARIS MED BODA-GÄNGET

TREDJE PLATS: DUNDERFEST I MÖLLE/SUNNY BEACH

 

Gott nytt år, allihop!

Lite bilder från 2009:


Februari: BodaBrudarna i Paris.


Mars: Jag, Jenny, Jessica och Tina på EM-Kvalen.


April: Alec och jag firade födelsedag.


Juni: Jess och jag i Smögen på midsommar.


Juli: Stoffe och Jessica i Mölle.


Juli/Augusti: Camilla och jag med våra backstagepass på PIP.


Augusti: Jenny och jag en festkväll i Bulgarien.


Oktober: Jocke och jag åker barnkarusell på Liseberg.


November: Jenny fyller 20 år.


December: Jag, Moster och Mormor i hytten på tredje kryssningen för året.


December: Jag och mina brudar på Teos födelsedagsfest.