Valborg

Sitter i Lysekil hemma hos Alec och Teo. Teo är i GBG och jobbar, tror jag, och Alec skjutsade jag till skolan för en stund sen. Jag tycker jag är uppe med tuppen, alltså. Egentligen skulle jag, Jess, Murra, Tina och Chair hyra en stuga i Strömstad men men, mycket snack och lite verkstad, så helgen spenderar jag i Lysekil och sen så blir det nog en tripp till Göteborg idag med och titta på Cortègen. Var även tal om Björn Rosenström ikväll, men tror de planerna är nedlagda.

Imorgon har vi inte riktigt planerat vad vi ska göra, det är någon stor fest på stranden här i Lysekil, men jag är ju mitt uppe i mitt alkoholbreak så vi får väl se vart detta slutar.


I måndags var jag på stan och fikade med Catte och Murra. Club toast på Som hemma, kan det bli bättre. Satt ute i solen och stekte. Murra hade bara lite panik för alla fåglar, haha.

Vi gick upp på stan och gick till Jon och Jonna. Då kommer Catte(!) på att hon har ett presentkort som går ut den 28 maj på en inredningsbutik i stan, så vi ska gå dit och se om hon hittar något, kanske är dags om det går ut. På väg dit hittar hon även ett presentkort på Jon och Jonna som går ut på lördag, så alltså tillbaka till Jon och Jonna. Haha, Catte hitta typ inget på någon av affärerna.

Vi gick även till Willys där jag blev ganska knäckt av My kan jag lova.


Efter stan åkte jag, Murra och Jenny, som just slutat jobba, och hämtade Anton på fritids. Anton är Murras kille Jerrys son, alltså är Murra typ hans låssasmamma eller något.

Vi spelade kubb och åt kladdkaka.


I tisdags följde jag, Murra och Jennys mamma Annette med Jenny och titta på en lägenhet, men Jenny tyckte inte den passade så hon tackade nej.

Efter det åkte jag, Jenny och Murra till Kronhallen och köpte på oss massa gott och tog med oss Freja och åkte till Murras stuga på Noravägen hela dagen. Altanen hade utsikt över vattnet så där satt vi hela dagen och bara mådde bra. Grillade och spela spel.

Jag tror att frisk luft kan vara farligt! När vi hade varit därute hela dagen så somnade jag på soffan när jag kom hem. Jag somnar aldrig på soffan! Hm, kanske ska ge sig ut i naturen mer?


Nu funderar jag på om jag ska se vad Alec och Teo vill bjuda på till frukost. Tror Alec snackade om mackor och yoghurt.

Kan ju berätta om min natt också. Madrassen jag sov på är en sådan uppblåsbar säng... som läcker. Halva natten har jag sovit med rumpan i golvet. Så imorse när jag märkte att både Alec och Teo var vakna så fick jag blåsa upp madrassen mer, men de höll sig ju inte länge, haha. Och med mitt morgonhumör var jag nog inte så trevlig mot Teo när jag frågade om de var vakna.


Jag och Alec ska och köpa glass sen, det är ett måste. De har ju Lejonet&Björnen här. Den godaste glassen någonsin. Alec berättade att de hade fått in Blueberrycheesecake också, kan det bli bra?


Nej, äta upp Alec och Teos frukost var det, ja. Och titta på "Babar".

Sen så blir det nog ut och gå nere vid havet..

(Måste också säga att de inte eldar brasa här på Valborg!)


10 dagar har gått...

... sen senaste inlägg. Upptagen, upptagen, upptagen!


Har i alla fall varit på chokladprovningen, som jag fick när jag fyllde 19, med Jess och Alec nu i alla fall. Åkte ner i onsdags och kom hem sent i torsdags. 

Jag och Jessi tar en roadtrip ner. Mitt i allt blir jag sugen på kaffe och vi tar driven i Lidköping. Jessicas kaffe var jättegott men jag fick sumpen ju. Jag blev tokig och slängde ut koppen genom rutan och stanna på närmsta OKQ8 för att köpa nytt.

Landade i Lysekil där vi sov. Alec, Nattis och Ellen hade varit söta och baka kladdkaka åt oss när vi kom. Lite brända kanske, men gott ändå.

Valde ju självklart fel sovsäck när vi skulle sova och hamnade i en Jocke hade haft sist han var och hälsade på Alec och Teo, den killen måste bada i parfym, alltså. Låg nog och klagade i timmar på att sovsäcken luktade, haha.

Vaknade i torsdags och jag, Jessi och Alec gick ut på stan (det heter garanterat inte stan i Lysekil, men i alla fall) och käkade frukost. Haha, Jessica fick lösa ut mig på café eftersom jag hade lagt plånboken i bilen och glömt den där när vi åkte ner.

Sen så har de ju sådan supergod glass på ett ställe i Lysekil. De serverar "Lejonet och Björnen" tror jag att märket heter. Dock var det väldigt urplockat så de hade inte min favorit: Björnbärcheesecake. Den kan man döda för.
Vi åkte in till Göteborg och skulle gå på chokladprovningen. Parkerade utanför Scandinavium och hittade rätt gata på en gång, problemet var bara att Alec var ganska säker på att det låg i nummer 3 men de var ju statsteatern. Vi hittade tillslut rätt, butiken låg i 23.

En liten mysig butik med massa massa massa choklad. Vi trodde vi skulle svimma när vi insåg att vi skulle stå upp i två timmar, men tiden bara flög förbi. Sammanlagt tror jag det var 22 personer där och vi fick sällskap av en tant. Tolv små chokladbitar låg på ett fat när vi kom in och efter ca tre bitar förstod vi att de inte var någon idé att äta hela bitarna om vi skulle orka smaka av alla sorterna. Som Alec sa: tur att vi inte åt innan vi kom!

Efter vi testat alla dessa bitar öppnade killen som hade hand om det skåpet till alla praliner och vi fick testa hur mycket vi ville. Jag slog till på två halva bitar och Jessi och Alec på tre halva bitar. Jag har på riktigt aldrig varit så mätt i hela mitt liv, men jag tycker alla ska gå iväg och testa det i alla fall. Kan ju göra lite smygreklam också: www.berzelii.com/ 
Dessutom var deras slogan så himla mysig:

FORGET LOVE!

I'd rather fall in chocolate


Dessutom måste jag säga att det var så roligt att bara umgås med Alec och Jessi en dag, det var så himla länge sen de bara var vi.



Lite av de vi kunde ha smakat på!

I lördags spelade mina (gamla) handbollstjejer Lilla VM.

De ville att jag skulle komma och titta på dem och självklart. Åkte direkt från jobbet och in, hann se två matcher: första spelade de oavgjort och den andra vann de med 7-1, tror jag. De höll nollan i 15 minuter, de var inte illa.


I söndags hade vi grillkväll. Vi intog mammas altan för BBQ. Jag, Jessica, Jenny, Tina, Murra och Blirren. Grillning av flintastek, potatissallad, fetaostsallad och tsatsiki, underbart, känner att sommaren börjar krypa allt närmare!

Vi spelade även Familjegeni, Degerfors (jag, Jess, Tina) mot Karlskoga (Jenny, Murra, Blirren) tyvärr vann ju Karlskoga, då. Blirren drog i alla fall skönaste kommentaren, jag och Murra skratta så vi höll på att ramla ur stolarna: Karlskogalaget hade suttit och diskuterat ett svar jättelänge och Murra frågar om de är det de ska svara och Blirren säger: "Ja men det är det... eller så är det något annat!" haha, jo de kunde vi ju också ha listat ut.

Vi bestämde oss också för att kanske hyra stuga över Valborg, hur kul skulle inte det vara? Ska försöka kolla upp hur jag jobbar, men de brukar ju gå att lösa. Vi har tittat på en camping utanför Strömstad, de vore perfekt ju. Vad skönt att komma bort ett tag.  Men det bestäms nog nu i slutet på veckan.


Idag har jag jobbat och sen ringde Jessica. Jag bjöd Jessica på mat, kändes som hon behövde det, men hon fick allt hjälpa till att laga den själv. Med lite tips från coachen, alltså Teo, lyckades vi göra färskpasta med ädelostsås, salami och skinka. Vi lyckades faktiskt och vill bara påpeka att vi gjorde såsen från scratch! Det ni!


Jag tror att det är någon väldigt intressant match på TV:n föresten, min granne skriker glädjerop som aldrig förr. Haha, undrar vad han hörde från mig då de var handbolls VM i så fall om jag hör han så här bra nu.


Nej, nu ska jag sova. Ska upp och jobba imorgon.  


"Say cheese!"

Ni måste bara se det här!






Påskafton

Oj vad det var dålig uppdatering här. Jag skyller på att jag har haft så otroligt dåligt med tid.


I lördags var mamma, morfar och Stina här och firade mig. Fick pengar och en fin blomma av morfar och Stina. De har ju heller aldrig sett min lägenhet förut så det var på tiden att de kom.

I lördags hade jag ju min och Alecs födelsedagsfest också. Vi hade superkul fram till allt gick fel. Tror att alla hade kul utom jag då. Jag slängde ut alla vid 11- halv 12. De var då jag kom på hur min lägenhet såg ut. Fy fan, säger jag bara. Hur stökig som helst.

Mitt i natten fick jag även ut och leta efter Jocke som var borta, eller borta och borta, han låg hemma och sov. Nej men fram till allt hände var kvällen hur bra som helst.


I söndags kom mamma hit vid tvåtiden. De värsta av allt var att jag hade städat en del på natten men de såg inte mamma när hon kom. Trodde hon skulle tappa tårtan när hon kom in, så stökigt var det. Men världens bästa mamma högg i och vi hann klart innan mammas släkt kom.

Mormor, Lennart, Kippen, Carina, Stoffe och Sanna kom vid fyra. Då hade även Stefan kommit en stund innan. Då blev det smörgåstårta för hela slanten. Gud så gott.. blev även vanlig tårta.


Måndags var ju min födelsedag. Jobbade hela dagen, fick en ros av mina arbetskamrater. Efter jobbet var det bara att åka och införskaffa sig fikabröd för då skulle mina vänner komma. Jag hade även en smörgåstårta och vanlig tårta kvar som jag också bjöd på när de kom. De som kom var Alec, Jess, Jenny, Tina, Paath, Walli, Blirren, Collin, Murra och Tanten såklart (Murras hund Freja), tror inte jag glömde någon nu.


Tisdag var det jobb igen. Efter det kom pappa, Maria, farmor och farfar hem till mig och ännu mer fika. Helt galet fet tror jag att jag är nu. Efter det blev det en superlång kvällspromenad!


Onsdag och jobbade hela dagen igen. Slutade kl. halv sex egentligen, men när åkte jag från jobbet? Jo, runt sju kanske. Sara skulle jobba kvällen och blev kvar och snacka massa skit med henne, haha. Men de gjorde inget, blev ju bara soffan ändå när jag kom hem.


Trosdag och jobb. Syster och moster kom in. De hade med sig en present från mormor och C/O som hade kommit försent plus att jag fick min present av syrran. Jag frågade om de ville ha kaffe och de ville de ju såklart. Då frågar Jennifer vår moster om de inte ska köpa en kladdkaka till kaffet och när moster säger ja, säger syrran: vad bra, för jag har inga pengar. Jennifer hade alltså fiskat efter pengar till kladdkaka. Haha.

Tog en promenad när jag kom hem. Mina planer med att rymma över helgen sket sig när jag frågade Jessica om vi skulle dra och se var vi hamnade och vart vi sov. Till svar fick jag: "men nu? Det är ju påsk!" öh, spelar roll, tydligen var hon bestämd på den punkten; hon skulle till Motala och fira med släkten och där med basta!


I fredags kom Murra och ringde på dörren vid kl. 9, vilket jag knappt kommer ihåg. Då kom Tanten hit. Jag ska ha henne till ikväll. Somnade om när Murra hade gått och vaknade senare. Då var Tanten kissnödig och jag tänkte att jag kanske skulle prova hundtricket i parken. Mötte en kille med hund men tror att han blev rädd för mig. Jag var nämligen klädd i pyjamasbyxor, osminkad med håret åt alla håll. Haha.

Hem igen och gjorde mig ordning och kom på att de skulle vara rolig att göra något. Jag och Tanten fick med oss Alec, Teo och Paath till Karlstad och Mariebergsskogen. Därinne har de ju en litet zoo med grisar och getter och liknade. Det kan jag lova att Tanten tyckte om, trodde hon skulle bli galen. Vi åkte till McD och tog en liten hamburgare och en glass, då kom jag på: vad ska jag äta ikväll, men min mamma ville gärna bjuda på grillat, haha. Åkte till mor och åt, sen kom även Alec och Teo dit, de hade med sig PS, så jag, Alec, Teo, PS, syrran och mamma spela Pictionary. Mitt i spelet kom Sophie och böt av mamma. Hon är hemma tills på onsdag. Behöver jag säga att jag och Alec vann?

Efter det blev det Geni i lag, jag och Alec var på lag där med, Sophie och Teo och Jennifer och Linnéa var på lag. Jennifer och PS vann, men de hade ju faktiskt barnfrågorna. Bäst var Jennifer när de fick frågan: "Var heter muslimernas gud?" Då svara Jennifer: "De är ju han! Buddhas kompis!" Haha, vi andra bröt ihop något totalt och såg framför oss hur alla gudar är polare som brukar ha pokerkväller ihop.

Åkte hem och sov vid klockan tolv ungefär. När jag kommer hem hittar jag inte Tantens koppel. Shit, fick för mig att jag glömt det i Karlstad eller något. Vad ska Murra tänka när jag lånar hennes hund och de tar inte ens 16 timmar för mig att slarva bort något för henne. Dessutom är de ju långhelg så kan ju inte köpa nytt till henne förens på tisdag.




   

Imorse vaknade jag tidigt för att vara mig. Har legat och varit orolig hela natten för vad Murra ska säga om hundkopplet. Tanten kom och sa att hon behövde ut ganska fort efter jag hade vaknat, så bara att kasta på sig kläderna och gå ut. Då hittade jag i alla fall kopplet i bilen, haha, skönt.

Fick SMS av Sophie som frågade om jag ville med ut och gå. Sophie kom hit och vi bestämde att vi skulle åka ut till brukshundklubben så kunde Sophies hund Athena också springa lös, och som hon sprang. Vet inte var de göder den hunden med, men tror att det är något hon skulle blir diskad för om hon deltog i OS! Tanten hängde också på så gott det gick, men de leriga dikena var mycket roligare, något som jag inte uppskattade allt för mycket.

Efteråt bestämde jag mig för att åka till farmor och farfar och äta påskmiddag trotts allt. Jag hade egentligen tänkt skita i det för jag var inte alls sugen på det, men inga affärer är ju öppet idag så jag tänkt att vill jag inte äta nudlar till påskmat så blir det farmor och farfar.


Nu ligger jag på soffan och vet inte riktigt vad jag ska göra. Tanten ligger på hallgolvet helt utslagen efter att ha lekt med Athena.


Ska även betätta vad jag fick av alla i present och tacka alla för det:
Mamma och Stefan- En telefon, balkongmöbler, ett linne.
Pappa och Maria- En kamera
Syster- Gå i väg och få ryggmassage,
Mormor, Lennart, Moster och Stefan- Ett halsband med mitt namn och ett par örhängen
Kippen, Carina och kusiner- Irish coffeegals
Farfar och Farmor- två tavlor, en klocka, en CD
Jenny, Tina, Catte, Murra, Blirren och Walli- En vattenpipa och choklad
Paath- Städgerjer
Collin- Två fina ljusstakar
Alec, Teo, Jocke och Erica- Presentkort på systembolaget
Jessica- En skål
Zafer- två chokladkakor
Jennys mamma- som taditionen hade hon målat en palm åt mig.
Dessutom fick jag massa blommor.

Hoppas jag inte glömt något eller någon nu. Tack så mycket alla!


Fick även reda på igår att Teo har bytt datum för chokladprovningen, blir nog att åka denna vecka som kommer istället för veckan efter, tur att jag inte jobbar då. Så onsdag till torsdag blir det nog västkusten, tror jag, och de ska bli så himla skönt att komma iväg ett tag. Speciellt eftersom det är så härligt väder. Känner att jag behöver komma iväg ett tag.


Nu vill jag bara att det ska hända något ikväll, orkar bara inte sitta här.


Vart firar vi påsk?

Fyra dagars födelsedagsfriande är äntligen över. Har fått massa bra grejer, men just nu ska jag inte berätta om det, men det kommer.


Jag är så sugen att bara dra imorgon kväll över helgen, vart som helst. Bara komma bort ett tag efter allt. Så är det någon som vill dra ett tag i helgen så hör bara av er. En stuga på en camping mitt ute i ingenstans kanske? Jag är öppen för förslag, bara jag får komma bort över påsk. Behöver en spontanhelg, känner jag. Länge sen jag gjorde något galet.


Jag är seriös, så vill någon dra ett tag, hör av er!!


Ett år äldre och klokare då?

Jag gillar inte de här med att fylla år! Inte nog med att det är en hel dag om året, när man har skilda föräldrar och en himlans massa vänner ska man ju helst göra det fyra dagar i rad. En dag är mer än nog.
I lördags hade jag fest (vilket jag kommer återkomma till i kommande inlägg), igår mammas släkt, imorgon pappas släkt och nu sitter jag och väntar på mina vänner.
Jag vill inte verka oförskämd på något sett men kanske inte födelsedagar är för alla? Därför ber jag er, snälla, när ni köper nya almanackor för år 2010, ryck ut, stryk eller på annat sätt förinta sjätte april!

Någon som vill rymma med mig i helgen?




Bjuder på en bild från helgens bravader
så alla får se min fina hatt!

Grattis Alec!

GRATTIS ALEC
PÅ 19 ÅRS DAGEN!

I hela tre dagar kommer vi nu vara lika gamla, haha!





Laddar för filmkväll

Okej, jag slog precis något slags rekord: jag började gråta till "Scrubs"! Kanske första gången någonsin som någon gör det.


Nu sitter jag och väntar på att klockan blir sju så det blir filmkväll med Tina och Jenny, äntligen dags för "Remeber the Titans". Haha.

Igår var mamma här och vi satte ihop garderoben och städade, väldens bästa mamma hjälpte till, eller rättare sagt gjorde det mesta. Dessutom tog hon hem och tvättade mina mattor. Tror mamma kommer in med dem imorgon igen. Imorgon blir det nog även shopping inför lördag i Örebro med Jessica. Måste hitta något nytt att ha på mig på lördag.


Igår var det ju även lite fest med Bodagänget. Wille och Eric hade fixat "spökvandring" i delen av huset som inte används på BodaBorg. Man skulle gå där och leta souvenirer och samla bokstäver till ord. Mitt lag, alltså jag och Kent, kom tvåa.
Efter vandringen blev det mat och sedan var det dags för Singstar och Buzz. Vi började med Buzz först var jag och Kent på ett lag sen vara jag med Camilla.

Sen blev det Singstar för hela slanten, Eloise var väl den som var överlägset mest spelad. Haha. Sen skulle alla helt plötsligt hem vilket jag och Cajsa, en praktikant på jobbet, inte ville utan vi satt kvar och sjöng kanske en halvtimme till. Var hemma vid 12-halv 1.


Idag skulle jag och syrran ner och äta på stan, Jenny tog sällskap med oss dit, hon skulle träffa sin kusin. Vi mötte även upp Anna och hon följde med och åt. Helt plötsligt dyker Catte in och drar med sig Anna. Cathrine sa även åt mig att jag skulle gå hem och Anna började skratta. Jag vet att man inte ska vara nyfiken när man snart fyller år, men jag är jätteorolig och jag gillar inte överraskningar!  


Ska även berätta att jag lärt mig skriva Å, Ä och Ö på min mobil, däremot har jag lagt in massa musik i telefonen som jag inte hittar. Förmodligen har jag lagt dem i fel mapp eller något, så typiskt mig, men jag får väl jobba lite på det.


Nu bjuder jag på bilder sen EM-Kvalen.