Blindtarmsjävel!

Blindtarmen, caecum (eg. intestinum caecum), är en cirka 10 cm lång del av tarmkanalen hos människor och andra djur. Blindtarmen består av den ficka eller påse som tunntarmen mynnar ut i när den övergår i tjocktarmen.


Blindtarmen är hos människan ett rudimentärt organ, det vill säga ett organ som har förlorat sin tidigare huvudfunktion. Hos många djur, bland annat hästar, fyller blindtarmen däremot en praktisk funktion som ett utrymme där bakterier och andra mikroorganismer kan bearbeta födan med processer som djuret annars inte har tillgång till. Blindtarmen lever på cellnedbrytande bakterier.


Hos människor har blindtarmen ett bihang, det så kallade maskformiga bihanget, lat. appendix vermiformis. Bihanget kan bli inflammerat, ett tillstånd som på svenska något oegentligt kallas för blindtarmsinflammation, appendicit på medicinsk latin. I bihanget finns lymfvävnad där bland annat B-lymfcyter utvecklas och producerar antikroppar. B-lymfocyter utvecklas däremot huvudsakligen i andra delar av kroppen, vilket innebär att bihanget inte har någon avgörande betydelse för det lymfatiska systemet. Detta resulterar i att den, i normala fall, tas bort när inflammation uppstår.


- - -


Alltså: inget att ha, varför föds vi då med den?

Hur som helst; Fr.o.m. igår har jag ingen kvar och jag har ont, Ont, ONT! 


Tjena, Hallå!

Vi hade ju i alla fall tur med vädret!


Kom hem i natt efter den sjukaste helgen någonsin, midsommar på Smögen alltså.




Torsdag: Vaknar i tält med jobbet ute i Ljustjärn och är ganska så sliten efter en natt i tält och några glas vin och cider dagen innan.

Kommer hem, hoppar in i duschen och hinner nätt och jämt göra mig i ordning för nästa äventyr. Jess, Stoffe, Carlsson och Ronny kommer och hämtar upp mig med en bil utan kofångare och husvagn efter. Vi åkte in till ICA Maxi i Kristinehamn och jag trodde att vi skulle köpa mat, men nejdå, de hade grabbarna redan fixat dagen innan så allt var klart, de skulle bara ha en grill eftersom den var glömd hemma.


 
Jess och Ronny


           Stoffe och Carlsson

Ut på vägen och mot Smögen alltså, själv tog jag en siesta i bilen ganska sliten efter förgående dags bravader. Vaknar upp och får i mig en välbehövlig kopp kaffe. Efter en stund börjar Stoffe och Carlsson prassla med massa papper och vi ser att det är kartor och vägbeskrivningar. Eftersom jag har spenderat de senaste tre åren i Lysekil och på Tjörn så kändes ju inte de helt nödvändiga, Jessica böjde sig över till mig och viskade: "När ska vi berätta att vi hittar?" Okej det var väl kanske dags eftersom grabbarna inte hade någon större koll. Resten av vägen satt jag och Jess och sa: "Rakt i rondellen... Rakt i rondellen... Rakt i rondellen... Rakt i de första två rondellerna och vänster i den tredje..." och så fick vi hålla på.

Nästan sex timmar och 20 kisspauser senare var vi äntligen framme. Och vad är de första man ska göra när man kommer fram? Jo, bygga förtält! Nämner inga namn men två personer var väl redan här ganska runda under fötterna så bygga förtält var väl ingen succé direkt, men upp kom de.


 

 



Vi satt i de fina förtältet och hade gött när Stoffe tar fram lakrisshot. De blev väl några sådana innan Jessica gick och hämtade mer shot, nämligen en Tequila Roseflaska. Haha, de var en dum idé, kan jag lova.

Eftersom vår husvagn stod längst in kom ju alla och kissade där, så Carlsson gick ut och sa åt dem. En full Carlsson beväpnade med ett plastben till ett bord är inget man leker med, haha. Då lade sig Ronny på gräsmattan och vilade ögonen lite. Stoffe, Jess och jag tycker att de kanske är lika bra att tända grillen nu, så vi gör de (eller Jess och Stoffe gör det). Ronny är snart på benen igen men var tog Carlsson vägen? Vi kan ju säga så här: bilden nedanför är tagen kl. 19.53!




Vi andra käkar och tar de ganska lugnt hela kvällen (i "vi andra" är inte Ronny medräknad) och snackar och så. Ronny försvann men kommer snart inflygande och har fått en fribiljett till någon FHM-fest och vill ha med Stoffe men när Stoffe inte vill försvinner Ronny igen. Efter en stund ringer han till Stoffe och vill att han ska gå in och leta efter hans plånbok som är borta men vi hittar den inte. Ronny kommer tillbaka och är tokigt för att någon har snott den, men vi säger till honom att leta i byxorna han hade på sig förut och så, men den finns inte. Här någonstans känner vi bara: GOD NATT!


Fredag: Vaknar av att Ronny ligger på golvet och snackar och snackar och snackar... de nästa jag hör är hur Carlsson knäpper en öl! USCH!

Ronny tar upp byxorna han hade på sig dagen innan och vad hittar han där? Plånboken.

Jag och Jess ligger kvar och sover ett tag till och under den tiden har grabbarna varit inne i Kungshamn och käkat. Jag och Jess går också dit och köper mat på ICA.

När vi kommer tillbaka har grabbarna blivit polare med våra grannar så de kommer in: Mange och Håkan- två 40plusare som gillar att festa! Så härliga gubbar alltså (fast man fick inte kalla dem gubbar utan grabbar). Efter någon timme kommer även deras polare Mats, han var precis likadan som Mange och Håkan, bara djupare.


 


                                                                            Mats, Håkan, Carlsson och Mange

Vi träffade också världens dummaste göteborgare, utan tvivel! Han hade aldrig sett en älg, visste inte vad en grävling var och trodde man kunde skjuta älg med luftgevär. Som sagt: han var ju inte direkt raketforskare! Som tur var drog han ganska snabbt.

Vi körde på där och Carlsson gick och bjöd på öl ur en vattenkanna. Mats bjöd också på öl som han hade gjort själv.

Midsommar ska ju firas på rätt sätt så Jess och Stoffe duka upp med färskpotatis, sill, gräddfil och grillat. Shit, vad jag älskar det!

 Dock blev de ju mat över som låg kvar så några potatisar flög ju genom förtältet. Något mer som flög genom förtältet den kvällen den var Carlsson. Krascha bordet och maten låg i stolarna. Nice work! Haha, jag har nog aldrig skrattat som jag gjorde då.


 

 



Framåt natten, när Håkan och Mange hade somnat drog vi andra ut. Dock var de sådan kö in på ställena att vi kände att vi inte pallade att gå in. Vi satte oss på en pub istället och gick tillbaka till campingen. På väg tillbaka kommer Ronny, sann Degerforsare han är, på att han ska styra upp bråk. Vi sa bara: "Mm, gör det...." Då går han fram till ett gäng grabbar som han försöker reta upp och så säger han: "Tjena Hallå!" Haha, "hej" sa de och fortsatte gå. Hade jag skratta mycket när Carlsson flög genom förtältet var det inget mot vad jag gjorde när Ronny mucka bråk genom att säga "Tjena hallå".

Tillbaka till campingen och satt där, sen fick Ronny och Carlsson leda in Mats till sin husvagn.

Vi gick också in i husvagnen och hade lite problem med hur vi skulle sova, men de löste sig när Ronny lade sig på golvet denna natt också... Då gjorde vi även ett vad; om jag eller Jessica öppnade första ölen nästa morgon skulle Ronny och Carlsson springa nakna över campingen.


Lördag: Vaknar till av att Mange och Håkan står i vår dörr. Mange säger: " Han låg på golvet, men nu ligger han där" (Ronny alltså, som precis har lagt sig i sängen) och Håkan står och skrattar. Håkan har inget normalt skratt utan ett riktigt hemskt tjejskratt som inte går att förklara. Jag lyckas i alla fall somna om och vaknar en stund senare av att Jess säger: "Erika, titta här då!" och så hör jag bara hur hon öppnar en öl! Haha, vilka vann det vadet?

Ut i solen och satt där hela dagen och bara tog det soft med en hel del att dricka. Efter några timmar med solglasögonen har jag två vita sträck kring ögonen, snyggt.

När vi sitter där ringer min mamma, så jag går och svarar. Mamma har sagt nu i efterhand att hon hörde att jag hade druckit om vi säger så... Hur som helst tror jag Carlsson kommer på att han ska göra så att mamma verkligen fattar att jag har druckit så han kommer och brottar ner mig och får Stoffe med sig och på något sett lyckas jag stuka min tå ordentligt! (Magaluf Flashbacks!) Stoffe, däremot, dyker med huvudet rakt ner i backen och får en blå bula mitt i pannan.




Stoffes bula


Efter ett tag går Stoffe in i förtältet och hittar en potatis sen dagen innan. Han sticker ut huvudet genom tältet och kastar iväg potatisen med ett underarmsskott rakt mot Carlsson, som precis vänder sig om och får potatisen i huvudet! På tio meter träffas Stoffe Carlsson i huvudet precis på samma ställe som han själv hade en bula. Detta resulterade i att vi hade två killar med blå bulor i huvudet på precis samma ställe!


Denna dag var ju Jessica i sitt esse när hon kommer på att hon har ju Tequila Roseflaskan kvar. Då säger Stoffe att han ska supa Jess under bordet... Haha, de klarar ingen. Vi drog väl i oss de som var kvar i den flaskan, sen går Jess in och hämtar en Balisflaska, här ska shotas Baylis! (precis; shotas) Jag får kanske i mig två, Carlsson kanske lika många, Stoffe och Ronny kanske fyra var sen tog Jess resten av flaskan! Då går de till så här: När alla andra har tröttnat tar man tre shotglas balis, fyller upp dem och drar dem ett efter ett. Och stackars Stoffe som trodde han skulle supa Jess under bordet. 

Vi mådde ju alla ganska bra när vi står utan för förtältet och Jess knuffar till Carlsson så han flyger över grillen och landar i slänten. Carlsson får upp grillen och kastar den åt helevete, shit vad kul de såg ut.

Vi satt ute ganska länge och efter en sjuk dag gick Stoffe och lade sig (vem söp vem under bordet) då kom jag och Jess på att det var ju några som hade förlorat ett vad. Ronny tog de som en man, klädde av sig naken och vandrade iväg genom campingen, de gjorde inte Carlsson.  Bra jobbat, Ronny!



Naken-Ronny!

Vi satt ute och spelade musik och sjöng(?) med i låtarna ett bra tag, vet inte hur Stoffe kunde sova. Men efter en stund blev jag trött och gick och lade mig, jag med, men hann inte somna innan jag hörde hur vakterna kom och bad Jess, Carlsson och Ronny att sänka CD:n för andra kvällen i rad. Vakterna sa att de skulle vara helt tyst men de gjorde inget om vi spelade lite grann, alla vakter var toppenbra verkligen. Då hörde jag hur Carlsson säger: "Ni vakter ska ha en surprise för det ni gör här!" Japp, en surprice, inte beröm eller eloge, utan en surprice!
Efter vakterna varit där kom de andra också in och lade sig. Ronny var jätteglad för att han fick sova i sängen den här kvällen! Så säger han: "imorgon när vi åker hem måste vi stanna på Barbie kung!" Vad är Barbie kung för något? Vi kom snabbt fram till att de måste var Burger King han ville ha. Jag kunde inte sova den här kvällen för Carlsson och Ronny låg och skratta som två små tjejer. Tillslut bestämde sig Ronny för att gå ut en sväng, då säger Carlsson: "är du inte tillbaka om två timmar går jag ut och letar efter dig." Två minuter senare hör jag hur Carlsson snarkar.

Söndag: den här dagen kommer att bli den kanske längsta i mitt liv.

Vaknar och packar ner förtältet. Tar de soft i solen och dricker vatten (inte Ronny då som tar sig en öl).  Säger hejdå till gubbarna som ska åka vidare. Vi bestämmer oss för att gå ner till stan för att käka så vi hittar en kinarestaurang som vi sätter oss på. Den hade jag och Jess ätit på förut men vi kom inte riktigt ihåg de.

Tillbaka till campingen och de är bara vår husvagn kvar. Då kommer de någon brud och skäller ut oss för de var tydligen utcheckning kl halv tolv, inte halv fyra som vi kom tillbaka till. Slängde in våra grejer i husvagnen och drog oss ut på vägarna. Vi hann inte komma långt innan vi var fast i en jättelång bilkö, men vi tog oss ur den med.


När vi hade åkt ca 30 minuter och var ute på E6an kommer den en bil och kör om oss, ut ur rutan hänger de brud som viftar med armarna. Vi hälsar glatt tillbaka men ser hur hon skriker något. Då säger Jess: "Sa hon punka?"  Vi stannar på en "vändzoon" på motorvägen och går ut och visst var det punka hon hade sagt. De var ju ingen vanlig punka utan stora
hål i däcket. Någon som vet vart man får tag på ett husvagnsdäck en söndag klockan halv fem i Munkedal? Vi ringde Teo som brukar jobba i Munkedal och han svarade kort och gott: "det gör ni inte!"


Men de gör man visst det! Vi fick låna ett fälgkors på en OK-mack och sedan skruva av däcket som satt så hårt att Stoffe och Carlsson böjde fälgkorset. Vi fick åka till en verkstad och få ett nytt däck och sedan åka tillbaka till husvagnen och sätta tillbaka det. Vi trodde att de skulle gå om vi sänkte vagnen fram och sedan hissa upp den på stödbenen men nej, de gick ju inte. Vi fick åka runt i två timmar och leta efter någon som hade en domkraft att låna ut. Killen som jobbade på macken ville inte låna ut sitt eget trotts att jag fråga så snällt.

Våra skratt hade gått över till sarkastiska skämt när vi, efter tre och en halv timme var tillbaka på vägen igen. Vi ville hem alltså.

De gick ganska bra på vägen hem, bara att jag satt och sov och missade infarten mot Trollhättan så vi hamnade i Vänersborg istället. Men de var ingen större fara.

Halv ett ungefär kom jag hem till mamma efter nästan nio timmar på vägen. Min snälla mamma förstod hur mycket jag ville hem och skjutsade hem mig, men hälften av mina grejer kvar i husvagnen!


Helgen var, hur som helst, grym och vi laddar väl om för nästa år.
Mer bilder kommer på facebook!